Trouwen met een budget van 5000 euro, hoe doe je dat?

trouwen met een budget van 5000 euro

Trouwen met een budget van 5000 euro, hoe doe je dat?

Trouwen kost klauwen vol geld. De kostprijs van een doorsnee huwelijk kan, afhankelijk van het aantal genodigden, heel snel oplopen tot 16 750 euro. Toch kan je perfect trouwen met een budget van 5000 euro. Het budget heb je namelijk voor een groot deel zelf in de hand. Jullie bruiloft is namelijk zo duur als jullie hem zelf maken. In dit artikel mijn tips als weddingplanner om te trouwen met een budget van 5000 euro.

Vraag een professional om hulp

Zelfs met een beperkt budget raad ik je sterk aan om een weddingplanner in te huren. Elke bruid wil zo veel mogelijk stress vermijden bij het organiseren van haar trouwdag. Met een weddingplanner vermijd je zulke stress. Met een budget van 5000 euro is het mogelijk om hem of haar beperkt in te schakelen. Zo word ik wel ‘s gevraagd voor de ‘vervelende klusjes’: het opbouwen van de ceremonielocatie bijvoorbeeld. Taken die je zelf in handen kan nemen, is de decoratie en het drukwerk. Zo bespaar je geld en hou je de controle.

DIY drukwerk

Drukwerk is vaak een grote hap uit het budget. Zoek naar ander oplossingen. Bijvoorbeeld digitaal. Maak een besloten groep aan op facebook of nodig je gasten uit via What’s app. Roasted Marshmellows maakt leuke wedding websites, waarop je gasten hun aanwezigheid kunnen bevestigen.

Vraag familie om hulp

Vraag familie om de handen uit te mouwen te steken. Misschien kan dit in plaats van geschenken. Je hebt vast wel een tante die een mooie bruidstaart kan bakken of een nichtje die handig is in het samenstellen van je bruidsboeket. Let op: ken je mensen! Het is belangrijk dat je op je vrienden en familie kan rekenen. Anders loopt alles in de soep. Been there, done that and have that T-shirt.

Buffet in plaats van bruidstaart

Geen dure bruidstaart, maar een buffet vol kleinere zoetigheden (eventueel gemaakt door de tante van hierboven): soezen, donuts, ijsjes of een gigantische berg chocoladerepen van een goed merk. Na het diner hebben gasten vaak zin in iets zoets. Wàt dat is, kan creatief (en budgetvriendelijk) worden ingevuld.

Recycleer je decoratie

Kijk ‘s rond in je huis of op je terras wat je kan gebruiken als decoratie voor je receptie of dansfeest. Ga ook bij vrienden en familie na of je niets kan lenen. Vazen, theelichthouders, placemats,.. Je hoeft niet persé decoratie te kopen. Begin ruim op voorhand met je zoektocht in de Kringloopwinkel; daar kan je voor een appel en een ei glazen flessen halen die je perfect kan gebruiken voor je bloemwerk.

Budgetlocatie any one?

Is feesten in je eigen tuin per definitie een goede zaak, als je wil trouwen met een budget van 5000 euro? Dat daar veel over valt te zeggen, lees je hier. Bottomline: het kostenplaatje kan alsnog hoog oplopen. Leuke en goedkopere alternatieven zijn je favoriete restaurant afhuren of een scoutslokaal in de buurt. Die hebben alle faciliteiten (zoals een garderobe voor de jassen en sanitaire voorzieningen), zonder daarvoor diep in je geldbuidel te moeten tasten.

Kies voor een andere aanpak

Wijk ‘s af van het traditionele diner met vijf gangen. Dat kost pakken geld en kan prima vervangen worden door een spaghetti-avond, een BBQ of een picknick. Of kies voor een fuif met hapjes. Of nét helemaal geen dansfeest, heb ik ook al meegemaakt. Bruid en bruidegom namen om 18 uur afscheid van hun gasten en verwenden zichzelf met een luxehuwelijksnacht in een fijn hotel. Zo kan trouwen met een budget van 5000 euro dus ook.

Andere tips om te trouwen met een budget van 5000 euro

  • Snoei in je gastenlijst. Het spijt me te moeten mededelen dat je met een gastenlijst van 250 genodigden onmogelijk een budget van 5000 euro in evenwicht kan houden.
  • Verlies je niet in de details van een trouwdag. Het zijn net die details die je geld kosten. De essentie van een trouwfeest is een goede sfeer, lekker eten en de liefde. Al de rest is bijzaak.
  • Een DJ fleurt je avondfeest op met beregoede muziek. Geen budget hiervoor? Gebruik dan de app Serato Pyro om een afspeellijst op bijvoorbeeld Spotify voor je in elkaar te mixen.
  • Voor de leuke foto’s kan ik je een photobooth aanraden, maar ook apps als Wedbox helpen je permanente herinneringen te creëren aan de mooiste dag uit je leven. Het is een soort Instagram op maat van je huwelijk. Verzin een hashtag en zet die op je invites en de feesttafels, zodat gasten hun eigen foto’s kunnen toevoegen.

Mogen wij jullie liefdesverhaal vertellen?

Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Huwelijkstradities betekenis en hoe ze me helpen mijn business uit te bouwen
De schoonheidsverzorging van de bruid: een stappenplan