Het stijlvolle huwelijk van Annelies & Amory

Annelies & Amory

Datum: 1 februari 2020

Locatie: De Oude Brouwerij, Kerkstraat 18, Stabroek

Fotograaf: Sigrid Meulemans

Trouwceremonie: Mint & Memories (Nele)

Uittreksel uit de trouwceremonie

In haar jeugd had Annelies een grondige hekel aan fietsen, want samen met haar papa fietsen eindigde steevast in rozen. Annelies en haar zus hielden beiden ook heel erg van Samson en Gert en nemen het hun ouders tot op de dag van vandaag nog steeds kwalijk dat ze nooit naar een show zijn geweest van hen.

Volgens Y. was Annelies een voorbeeldstudent, eentje die door de leerkrachten graag werd gezien. Mama M. en papa L. herinneren zich Annelies als een gemakkelijk kind, dat iedereen gemakkelijk rond haar kleine vingertje draaide, maar door haar kapsel vaak voor een jongen werd aangezien. Belangrijke mijlpalen als het aanleren van fietsen en zwemmen vielen of stonden met haar humeur: was het Annelies dag niet, dan kwam er gewoon niets van in huis.

De hedendaagse Annelies leest graag, kijkt de ene serie na de andere en verslaat Amory, de jongen waarmee ze vandaag gaat trouwen, met verve tijdens computergames en gezelschapsspelen.

Die Amory is geboren en getogen in Kapellen en Hoevenen, als oudste van drie zonen. Op woensdagnamiddagen vervoegde hij zijn twee broers bij de plaatselijke omnisportclub. Later werden die activiteiten verplaatst naar de vrijdag, omdat de pintjes dan goedkoper waren. In deze sportclub werden banden gesmeed. De drie broers waren niet alleen broers, maar ook vrijwilligers achter de toog en echte vrienden.  

Annelies en Amory kenden elkaar kennen op de hogeschool. In de opleiding Toegepaste informatica zaten 47 jongens en 3 meisjes en voor Amory stak er eentje met kop en schouders bovenuit: Annelies. In het begin bleef het bij een warme vriendschap.

De vonk sloeg pas echt voor Annelies toen Amory Annelies uitnodigde voor een slow op een feestje. Dat hij haar kwam ophalen met de fiets en na het feestje weer netjes afzette, vond Annelies ook een pré. De eerste kus werd vastgelegd in een SMSje. Annelies zette er drie kruisjes neer, waarop Amory repliceerde dat ie die nog te goed hield. Op de volgende afspraak was Amory zo gewiekst haar eraan te herinneren en de eerste drie kussen waren een feit. In het begin wilden ze hun relatie nog geheimhouden voor de rest van de klas. Er werden dus vaak geheime kussen uitgewisseld op nipte momenten in de aula. Aan die opzet kwam een einde toen klasgenoten hen betrapten op de bus. Vanaf toen mocht iedereen het weten.

Lizzy en Kevin: over een giraffenjas en het hart op de tong
Het zonovergoten strandhuwelijk van Tom en Inge