De schoonheidsverzorging van de bruid: een stappenplan

een huwelijk plannen

Schoonheidsverzorging van de bruid. Bruiden besteden meer aandacht aan hun uiterlijke verzorging in de aanloop naar hun trouwdag. Het is leuk om je zelf meer in de watten te leggen, als je gaat trouwen. In dit artikel geef ik je een stappenplan. Je hoeft natuurlijk niet alles te doen wat er op dit lijstje staat, maar als je wil stralen op je bruiloft, kan je er maar beter op tijd mee beginnen.

Schoonheidsverzorging van de bruid: algemeen

Persoonlijke verzorgingsroutine

Elke vrouw, ook zij die niet gaat trouwen, heeft baat bij een persoonlijke verzorgingsroutine. Regelmaat is het allerbelangrijkste voor een gezonde huid, haren en lichaam. Ben je nooit echt bezig geweest met je huidverzorging, is het nu hét moment om vast te stellen welke producten jou het meest doet stralen. Stel daarom een dagelijkse verzorgingsroutine samen – eentje die voor jou werkt – en stick to it de komende maanden. Vraag eventueel raad aan een schoonheidsspecialiste.

Slaappatroon en voeding

Wat je eet en hoe goed je slaapt, heeft invloed op je huid. Door gezond te eten (= niet te veel suikers en vetten) zorg je ervoor dat je huid op zijn best is op je trouwdag. Ook voldoende slapen helpt een handje.

1 jaar op voorhand

Permanente ontharing

Permanente ontharing kan een oplossing zijn voor overvloedige beharing. Oksels of benen; net omdat je minstens een zestal sessies nodig hebt, begin je er het best een jaar op voorhand mee.

Cosmetische behandelingen

Heb je last van couperose, pigmentvlekken of acné, plan dan op tijd de behandelingen in bij de huidspecialist.

3 à 6 maanden op voorhand

  • Microbladen van de wenkbrauwen of powder brows: semipermanente behandeling voor de wenkbrauwen
  • Vitaminekuur voor de haren: begin minstens vier maand op voorhand met het nemen van voedingssupplementen.
schoonheidsverzorging van de bruid

1 à 3 maanden op voorhand

Gelaatsverzorging

Ik zei hier boven al dat als je ergens over twijfelt, je het best contact opneemt met een professional. Ga naar een schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld voor een grondige gelaatsverzorging. Hoe vaker je je huid onder handen laat nemen door een beauty professional, hoe beter. Maar niet vlak voor je trouwdag, want je weet nooit hoe je huid reageert op nieuwe producten. Een maand op voorhand beginnen hiermee, geeft je huid de kans om te herstellen en te vernieuwen, waardoor jij de mooiste bruid ever bent op je grote dag.

Try-out bruidskapsel en make-up

1 à 3 maanden voor je trouwdag plan je een try-out in van je bruidskapsel en make-up met de persoon of personen die deze komen verzorgen. Dan heb je nog tijd genoeg om aanpassingen te doen, mocht dat nodig zijn.

1 week op voorhand

Haar kleuren

Laat je je haar kleuren, ga dan een week voor je huwelijk, naar de kapper. Je haarkleur is dan op zijn mooist.

Wimperextensions/ lash lift

Wimperextensions blijven meestal een wek of drie goed zitten. Als je ze laat zetten in de week voor je bruiloft, zijn ze op je trouwdag het mooist. Een lash lift betekent dat je je wimpers laat krullen. Dat blijft zo’n zes weken.

Andere schoonheidsverzorging van de bruid deze periode

  • Tanden bleachen, indien je het al gewend bent. Is het je eerste behandeling, plan deze dan vroeger in! Soms is het wit té wit en dan heeft de bleach nog de tijd om te vervagen.
  • Wenkbrauwen shapen of verven: best een week op voorhand, zodat de roodheid en irritatie weg is tegen je trouwdag.

1 à 3 dagen op voorhand

Manicure en pedicure

Het mooiste moment van de dag is het uitwisselen van de ringen. Zorg dat je handen en nagels picture proof zijn. Boek daarom tijdig een professionele handverzorging bij een schoonheidsspecialiste. Misschien wil je kunstnagels? Ook voeten mogen een keer onder handen worden genomen, zeler als je een sandaaltje draagt.

Spraytan

De zonnebank is zo jaren 80; slecht voor je huid! Kies liever voor een spraytan. Een spray tan geeft je een subtiel maar zomers kleurtje onder je trouwjurk. Niet helemaal zeker of het wat voor jou is? Test de spraytan dan eerder in je planning uit.

Make-up in je handtasje

Vraag aan je MUA (make-up artist) welke make-up je nodig hebt om op je trouwdag zélf je look eventueel snel te kunnen bijwerken. Koop deze producten en stop ze alvast in je handtasje.

Bron: Flair

Trouwen met een budget van 5000 euro, hoe doe je dat?
De ceremoniemeester: taken tijdens een bruiloft: 100 keer wat we doen!