Home

Werkwijze

Werkwijze

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een eerste, vrijblijvend gesprek kijken we of het klikt. We peilen naar jullie verwachtingen en leggen je graag meer uit over onze diensten en onze tarieven. Dit kennismakingsgesprek doen we standaard via videocall. We doen jullie daarna of meteen een gepaste offerte.

Na de offerte

Besluiten jullie om met Mint & Memories in zee te gaan, brengen we samen de formaliteiten in orde (i.e de overeenkomst en het voorschot).

De formaliteiten

Dan krijgen jullie onze uitgebreide vragenlijst, waaruit wij jullie gepersonaliseerde viering zullen destilleren. Helpen we jullie trouwdag coördineren? Dan krijgen jullie een heleboel handige tools om jullie op weg te helpen naar de ideale planning en opzet van een draaiboek.

Veelvuldig contact

In overeenkomst met onze planning beginnen wij dan met het schrijven van de trouwceremonie. Ondertussen houden we contact via mail, videocall of telefoon om eventuele hiaten in te vullen.

Het zelfde geldt voor het draaiboek wat we voor de coördinatie van jullie bruiloft opstellen. Jullie horen ons op regelmatige tijdstippen, maar andersom mogen jullie ons lastig vallen, als jullie door de bomen het bos niet meer zien.

Afsluitend gesprek

In de weken voor de trouwdag nemen we de trouwceremonie of het draaiboek of de gehele planning een laatste keer met jullie door. Meestal bij een kopje koffie hier ten huize of via videocall, als jullie te ver weg wonen. We bespreken de details en geven waar nodig advies.

Op de trouwdag zélf

Natuurlijk zijn wij ook aanwezig op de trouwdag om de ceremonie aan elkaar te praten of jullie trouwdag te coördineren. Meestal zijn we alleen, soms met twee. 

Natuurlijk wordt het een en ander gefinetuned met de mensen van de feestlocatie of met jullie weddingplanner.

Bel ons, schrijf ons, laat ons vlug iets weten!

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Hooiweg 4A (Google maps: 4a)

  B-2222 Itegem, Heist-op-den-Berg

  Antwerpen

  BTW BE 0875.869.517

  + 32 (0)496 12 07 48

  mintandmemories (at) gmail.com

  Veel gestelde vragen

  Hoe lang duurt een ceremonie van Mint&Memories?

  Reken op gemiddeld 45 minuten tot maximaal één uur. Inclusief de mensen die speechen en de muziek.

  Wat zit er in de prijs voor een ceremonie vervat?

  Afhankelijk van de formule: het schrijven en spreken ervan. Minstens één videocall om het één en ander te finetunen, alle contacten met vrienden, familie en eventuele muzikanten, die nodig zijn om er een mooi geheel van te maken. Er zijn geen verborgen kosten – al onze afspraken worden netjes op papier gezet en door beide partijen ondertekend.

  Hebben wij een ceremoniemeester nodig tijdens uw service?

  Neen, Mint&Memories neemt de algehele coördinatie van de trouwceremonie voor haar rekening. We begeleiden de gasten van en naar hun plaatsen, zorgen dat de suite mooi de viering betreedt en verlaat en regisseren muziek en andere entertainment. Hebben jullie wel een coördinator of wedding planner, werken we er natuurlijk graag mee samen.

  Helpt u onze speechers met hun teksten?

  We zetten jullie speechers steeds met plezier op weg. Het schrijven van hun speech doen we liever niet. Wel hebben we een aantal teksten uit de literatuur ter beschikking voor volwassenen en kinderen die niet meteen zélf in de pen willen kruipen.

  En onze trouwgeloften? Helpt u ons daar mee?

  Ook die behoren tot jullie eigen engagement. Ze zijn gewoonweg té persoonlijk. We zullen jullie wel bijstaan met raad en daad en kijken ook het geheel na, als jullie dat wensen.

  Wat als we zélf al een spreker hebben?

  Kies dan voor een digitale versie van de ceremonie. Wij schrijven, jullie spreker voert uit. Ook hier zorgen wij voor de unieke touch van Mint&Memories – de speechers, de interviews met de vrienden en familie, de contacten met muzikanten. Bovendien zorgen we ervoor dat jullie spreker goed beslagen ter paard komt met onze coaching online. Een andere mogelijkheid is dat je het schrijven en samenstellen van jullie viering overlaten aan deze vriend(in) en dat Mint begeleidt, edit en coacht. Boek dan deze workshop.

  Coördineert u ook onze trouwdag als we een ceremonie wensen?

  Coördinatie van de trouwdag in combinatie met een ceremonie, is absoluut mogelijk. Aarzel niet om er naar te vragen.

  Kunnen wij wettelijk trouwen met Mint&Memories?

  Nee, helaas. Wij zijn niet benoemd en beëdigd door de de gemeente en kunnen dus geen wettelijk huwelijk voltrekken. Wij verzorgen enkel jullie ceremonieel huwelijk. Vergeet dus zeker niet jullie burgerlijk huwelijk te plannen voor de ceremonie.

  Doopt u ons kindje?

  Kinderen dopen kan enkel door een Katholieke priester. Hiermee wordt je baby dan ook officieel ingeschreven in het kerkelijk register. Wij hebben hiervoor geen bevoegdheid. Een verwelkomingsfeest is dus ceremonieel.