[REEKS: Goed plannen? De Basics] De locatie voor een bruiloft. Vink af met een ervaren weddingplanner!

Het organiseren van een trouwfeest betekent ook het afvinken van een superleuke, maar uitgebreide to-do-lijst. Denk: locatie, gastenlijst, uitnodigingen, moodboards, dresscodes,… In deze reeks leg ik je uit hoe je het plannen van een trouwfeest het beste aanpakt. In dit tweede van deze Goed plannen? De Basics-reeks hebben we het over de locatie. Omdat voor een geslaagd feest de locatie van groot belang is, maar ook de juiste grootte, de sfeer en de perfecte hosting.

 • Schrijf je in voor onze mailinglijst en krijg een GRATIS vierdaagse mini-cursus via e-mail!

  * graag invullen
  Sfeer en locatie

  Jullie feestlocatie is bepalend voor de uitstraling van jullie trouwdag. Kies daarom met zorg jullie locatie uit. Kijk wat past bij het thema, dat jullie hebben uitgekozen. Wil je heel romantisch en landelijk trouwen, ga dan de industriele hall voorbij en kies voor een kasteel, een boerderij of waarom niet, het open veld en een aantal tenten. De moderne bruid gaat dan weer voluit voor de stadsbruiloft.
  Leestip: In 6 stappen naar jullie feestlocatie! Zo wordt de zoektocht naar een droomlocatie overzichtelijker

  De oppervlakte

  Ik krijg regelmatig de vraag hoeveel mensen nu precies in een eetruimte passen. Het antwoord is eenvoudig: het hangt af van de tafelindeling. Ronde tafels zien er mooi uit en elegant en je gasten kunnen gemakkelijk met elkaar praten. Maar ronde tafels nemen nu eenmaal wat meer plaats is dan rechthoekige tafels.
  Bij rechthoekige tafels heb je als voordeel, dat als je bij last-minute afmeldingen de beide uiteinden vrij kan houden. Zo komt niet meteen je hele tafelschikking in het gedrang. Wil je graag dat gasten aan rechthoekige tafelsmeer met elkaar gaan praten, laat dan halverwege de diner de gasten van plaats verwisselen. Of houd aan tafel sowieso twee plaatsen vrij, zodat gasten zélf kunnen schuiven.
  Leestip: In onze BASICS-reeks: Zo bepaal je de perfecte trouwdatum!

  Gastvriendelijkheid van de locatie

  Voor ouderen

  Bij oudere en mindervalide gasten is het belangrijk een locatie te kiezen die rolstoel-, rollator- en loopstokvriendelijk is. Moeten deze gasten trappen lopen, kijk dan of er een lift is. En hoe zit het met de toiletten? Zijn die aangepast aan mindervaliden bijvoorbeeld?
  Voor die ene nonkel in een rolstoel is het overigens van belang om na te gaan of ie aan tafel de nodige ruimte heeft. Niets vervelender dan dat de andere gasten telkens moeten opstaan van hun stoel, als hij voorbij moet.

  Oudere gasten hebben ook baat bij parasols en airconditioning, als de temperatuur in de zomer de spuigaten zou uitlopen. Zeker als je een buitenbruiloft organiseert, moet je hiermee rekening houden. En voor mensen die slecht ter been zijn, kies je beter niet voor een locatie met een lange oprijlaan met kiezelsteentjes of kinderkopjes!

  Voor kinderen

  Zijn er tussen de genodigden kinderen, moet je op heel andere zaken letten. Beschikt de feestlocatie over een verschoonruimte en/of een ruimte waar kleine kinderen hun middagdutje kunnen doen. En wat met de moeders, die borstvoeding geven? Kunnen zij zich ergens discreet terug trekken om zich van hun taken te kwijten?

  Is er ook plaats om kinderen hun eigen plekje te geven? Veel hoeft dat niet te zijn: een aparte tafel waar ze kunnen knutselen en kleuren bijvoorbeeld.
  And last but not least: hoe veilig is de locatie? Trouwen jullie met zicht op meer en vijver? Let er dan op dat kinderen op een afgeschermde plaats kunnen blijven, want veiligheid voor alles!

  Leestip: Vergeet de oesters en de kreeft! Negen tips voor zoete kinderen tijdens je trouwdag

  Overnachtingsmogelijkheden

  Misschien heb je veel genodigden die van ver moeten komen. Check dan of er meerdere hotels van verschillende prijsklassen in de buurt van jullie locatie liggen. Vinden er rond de tijd dat je trouwt grote evenementen in de buurt, reserveer dan ruim op tijd een aantal kamers. Hou er overigens ook rekening mee dat als je in het hoogseizoen boekt, je in bepaalde regio’s twéé nachten moet reserveren in plaats van één! Vraag dit tijdig na of laat je weddingplanner dit voor je doen.
  Leestip: Inspiratie nodig voor je trouwceremonie?
  Vragen? Vragen! Met deze pdf met maar liefst 27 vragen aan jouw feestlocatie wordt het vinden van jouw droomlocatie een eitje.

  * Gelieve volledig in te vullen, aub!


  Voornaam*

  Familienaam*

 • [TREND ALERT] De Salty Bar: Het lekkere hartige alternatief van de sweet table
  Digitale etiquette is vaak een groot probleem op een bruiloft. Zo ga je om met smartphones en tablets!