[TREND ALERT] De Salty Bar: Het lekkere hartige alternatief van de sweet table

Een salty bar is het hartige alternatief van de sweet table oftewel een buffet vol hartige hapjes. Misschien ben je niet zo’n zoetekauw, maar wil je toch je gasten trakteren op een geweldige afsluiting van jouw feestmaal? Dan is de salty bar een supertrendy manier.

 • Schrijf je in voor onze mailinglijst en krijg een GRATIS vierdaagse mini-cursus via e-mail!

  * graag invullen
  De borrelhap. Tegenwoordig is het beter bekend als fingerfood. Fingerfood kan je beschouwen als een knabbeltje tussendoor, perfect bij de apero bijvoorbeeld of tijdens de receptie. Tijdens de bruiloft moet het uiteraard chic en stijlvol knabbelen zijn. Zoet of zout, sushi, tapas, toastjes, verrines, borrelhapjes, cupcakes, fruitspiesjes… met fingerfood of borrelhapjes kan het eigenlijk alle kanten op.

  De salty bar is het hippe en stijlvolle alternatief voor de borrelhap: een buffet met hartige hapjes voor op een bruiloft bijvoorbeeld.

  Wat bied je aan bij een salty bar?

  Ook voor een bruiloft zijn de mogelijkheden eindeloos: plankjes met verschillende kazen en een breed assortiment aan toastjes, stokbrood en crackers, pretzels, nootjes, chips en dips. Omdat het net een feest moet zijn, ook voor het oog, kan je van een salty bar een perfekt gestyled buffet maken met daarop heerlijke groenten, kruiden en lekkere hapjes met daarbij een goede wijn.

  Alle hapjes worden vers op tafel gezet en je gasten kunnen zo veel pakken als ze zelf willen. Een salty bar kan eender wanneer worden gepresenteerd op een huwelijksfeest: tijdens de champagnetoost, gedurende de borrel tijdens de receptie, halverwege het avondfeest en als middernachtsnack. Er is eigenlijk geen bedienend personeel meer nodig – en je gasten leren elkaar kennen wanneer ze elkaar treffen aan de salty bar!

  Om het nog leuker te maken heb ik de volgende tips –

  Trek je thema door

  Kies voor borrelhapjes die bij elkaar passen: een type pretzels in alle smaken en maten of een popcornbar met diverse soorten. Voor de bruid die veel reist, kan je er meteen een landen thema aan vast plakken. Gemakkelijk en je gooit er hoge ogen mee.
  Bijvoorbeeld: culinaire hoogstandjes uit Japan met een heus sushi-buffet of guacomole, nacho’s en salsa uit Mexico.

  Of een mediterrane salty bar uit Spanje vol olijven, serranoham en andere tapasgerechten.

  Wat dacht je van een heerlijke olijvenbar met verschillende smaken olijfolie? Of van een heerlijke oesterbar? Je kan dus gaan voor één soort borrel- of aperitiefhapjes met een familie en verschillende soorten!

  En wat tegenwoordig ook enorm hip is, want overgewaaid van wedding land Amerika is de fruitbar – met gestyled vers fruit waar de foodstylist in ons hebberig van wordt!

  Hoe groot moet de tafel zijn?

  Ik raad je aan om sowieso met meerdere en kleinere tafels te werken en deze te verspreiden in jullie feestruimte. Als de feestlocatie dit toelaat, natuurlijk.

  Een andere oplossing is één grote tafel en dan in de hoogte gaan werken met étagères bijvoorbeeld.

  En de styling?

  De charme van de salty bar is vooral de manier waarop je je borrelhapjes presenteert.

  Gebruik een goede tafel, mooie borden, houten plankjes en bijpassende schalen. Zoals ik reeds zei, creëer hoogteverschillen. Je kan dat doen met étagères, maar ook met houten kistjes, houten planken, stapels kookboeken of oude boeken en waarom niet – met boomstammen?

  Heel leuk is de backdrop achter je tafel. Met zulk een backdrop kan je alweer je creativiteit botvieren: een kanten gordijn, een handgemaakte macramé, een houten palet en zelfs gewoon het vintage behang van je grootmoeder – die ene rol die op zolder bleef liggen.

  Met een krijtbord en een beetje handigheid wijs je je gasten de weg naar je salty bar. Geef elk gerecht een identificatiekaartje en hop, je salty bar is klaar.

  Overigens, niet alleen de borrelhapjes, maar ook de drank kun je op een mooie manier opstellen op je bruiloft. Je kunt bijvoorbeeld een speciale bier- en wijnbar inrichten of maak een leuke tafel met limonade.

  Leestip: Negen tips om je kind zoet te houden op een bruiloft

  Wist je dat wij een gratis wedding consult wegggeven aan wanhopige bruiden? Zie jij door het bos de bomen niet meer? Vraag dan 30 hemelse minuten aan, waarin jij alles, maar dan ook alles mag vragen aan onze weddingplanner met meer dan 50 bruiloften op de teller.

  * Gelieve helemaal in te vullen


  Familienaam

 • [Supertip] Muziek tijdens de trouwceremonie 'Adele/ Paul De Leeuw - Make you feel my love/ zo puur kan liefde zijn'
  [REEKS: Goed plannen? De Basics] De locatie voor een bruiloft. Vink af met een ervaren weddingplanner!