In 6 stappen naar jullie feestlocatie – zo wordt de zoektocht naar een droomlocatie overzichtelijker

Elders op deze website vind je onze eigen database voor jouw feestlocatie. Daarin vind je heel veel informatie over de feestlocaties die wij bijzonder vinden voor jouw trouwceremonie. Vandaag willen we het hebben over het vinden van een feestlocatie.

In onze database vind je al een “strand”, een graanmolen, een boerderij en een kasteel. Maar natuurlijk zijn er nog mogelijkheden: een weilland, de tuin van je ouders, een landgoed. Vroeger was het de gewoonte dat bruidsparen op zoek gingen naar een feestzaal in de buurt waar ze trouwden – maar die tijd is voorbij en dat maakt het kiezen er niet gemakkelijker op! Maar wel veel leuker en met het volgende stappenplan wordt jullie zoektocht meteen ook een stuk eenvoudiger.

 • Schrijf je in voor onze mailinglijst en krijg een GRATIS vierdaagse mini-cursus via e-mail!

  * graag invullen
  Wees praktisch

  Hier heb ik het er al eens over: de gastenlijst. Bij het zoeken van je gedroomde feestlocatie hoef je niet meteen een definitieve gastenlijst te hebben; daar is het ook veel te vroeg voor. Maar een globale schatting is wel praktisch. Want er is een groot verschil in het zoeken naar een feestlocatie voor 200 gasten of voor 70 gasten. Ik bedoel maar: zet je roze bril af. Mijn ervaring is dat bruidsparen op hun gedroomde zaal stuiten, er meteen verliefd op worden en vergeten naar de praktische kant ervan te kijken.

  Niet alleen het aantal gasten is van belang, maar ook

  • Parkeermogelijkheid
  • Bereikbaarheid
  • Prijs
  • ….

  Ik ontwikkelde een handige PDF met 27 vragen die je je feestlocatie kan stellen, om zeker te zijn dat je de praktische kant niét uit het oog verliest.

  Kies je seizoen

  In de vorige blogpost vertelde ik je al meer over de verschillende seizoenen en dat elk seizoen zijn eigen charme heeft om te trouwen.
  De meeste feestlocaties boek je het beste een jaar op voorhand. Maar heb je er wel al eens bij stil gestaan dat als je de zaal gaat bezoeken in de zomer en je wil trouwen in de winter, de tuinen er wel eens helemaal anders uit zouden kunnen zien?

  Daarom: kies het seizoen uit waar je in zou willen trouwen en vraag de locatie om foto’s van feesten in dat seizoen. Of beter nog: ga de locatie bezoeken in dàt seizoen. Hebben ze goede verwarming of airconditioning? Is er voldoende verlichting?

  Maak een wensenlijstje voor je feestlocatie

  Ga rond de tafel zitten met je toekomstige en maak een wensenlijstje. Jullie willen de trouwceremonie en het feest op dezelfde plaats? Er moet een boomgaard zijn? Parking voor 250 wagens?

  Het gemakkelijkste is een excell-documentje (spreadsheet)maken, zodat je handig kan afvinken welke locatie aan jullie wensen voldoet.

  Bepaal de sfeer van je feestlocatie

  Zo’n wensenlijstje is ook handig om vooraf te bedenken wat voor een soort trouw jullie willen. Want niet elke feestlocatie zal de juiste sfeer hebben. Een minimalistische feestzaal is niet geschikt als jullie een romantische sprookjestrouw willen of een barokke kasteel is dat niet als jullie een hypermoderne trouwdag willen. Een landelijke boomgaard, een stoere industriele bedrijfshal of een grote, vintage schuur: het zijn alle drie hippe trouwlocaties, maar ze passen niet bij elke bruid en bruidegom.

  Wie zijn je gasten?

  Jullie bepalen helemaal hoe jullie dag er uit zal zien, natuurlijk. Maar toch is het noodzakelijk om rekening te houden met jullie gasten. Komen die van ver? Ga dan op zoek naar een feestlocatie die overnachtingen aanbiedt. Zijn er mindervalide familieleden? Zorg dan dat de feestlocatie goed toegankelijk is voor rolstoelen bijvoorbeeld. Ook handig, want wordt vaak vergeten: is de trouwlocatie gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer?

  Wat biedt de feestlocatie?

  Vele trouwlocaties bieden complete trouwarrangementen aan, maar wat zit er precies inbegrepen? Moet je zelf nog voor tafelkleden zorgen of voor servetten? Is de inhouse cateraar verplicht of mag je een externe cateraar aanspreken? Zit de bruidstaart inbegrepen? Ben je verplicht samen te werken met hun leveranciers?

  LEES DE KLEINE LETTERTJES IN JULLIE CONTRACT OF LAAT DE WEDDINGPLANNER DIT DOEN!

  Vragen? Vragen! Met deze pdf met maar liefst 27 vragen aan jouw feestlocatie wordt het vinden van jouw droomlocatie een eitje.

  * Gelieve volledig in te vullen, aub!


  Voornaam*

  Familienaam*

 • Digitale etiquette is vaak een groot probleem op een bruiloft. Zo ga je om met smartphones en tablets!
  [REEKS: Goed plannen? De Basics] De datum voor een bruiloft. Vink af met een ervaren weddingplanner!