Digitale etiquette is vaak een groot probleem op een bruiloft. Zo ga je om met smartphones en tablets!

In onze tweewekelijkse live video chat praat ik over digitale etiquette op een bruiloft.

Smartphones, tablets en sociale media; ze zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dus je kan ze ook op een bruiloft tegenkomen. Hoe ga je er mee om? Deze video is geschikt voor kandidaat-weddingplanners, kandidaat-ceremoniemeesters, gasten en bruidsparen en kwam er omdat De Online Wedding Academie onlangs haar tweede online training lanceerde – ‘Ceremoniemeester’.

Lees hier wat een ceremoniemeester kan betekenen voor een bruiloft

Lees hier welke brandjes een ceremoniemeester oplost op een bruiloft

 • Schrijf je in voor onze mailinglijst en krijg een GRATIS vierdaagse mini-cursus via e-mail!

  * graag invullen
  Wat leer je in onze online training ‘Ceremoniemeester’

  In negen heldere modules vertellen wij jou meer over het begeleiden van het officiële gedeelte van de trouwdag, de burgerlijke plechtigheid en de kerkelijke of alternatieve viering. Wij zijn zelf al sinds 2014 ceremoniemeester.

  Module 1: Vragen die je stelt aan je bruidspaar (met handige vragenlijst, klaar voor gebruik)

  Module 2: Het opmaken van het draaiboek (met voorbeelden uit de praktijk en templates)

  Module 3: Het opstellen van de suite en het kerkplan

  Module 4: Het kerkboekje (met websites voor tonnen inspiratie)

  Module 5: De etiquette van het huwelijk

  Module 6: De etiquette van de uitnodigingen

  Module 7: De etiquette van de tafelschikking

  Module 8: Kledij van de ceremoniemeester en de emergencykit

  Module 9: Praktische uitwerking van de ceremonie

  Deze online training wordt afgesloten met een workshop waar de ceremonie wordt ingeoefend. Onder voorbehoud van beschikbaarheid wordt de mogelijkheid geboden om met één van onze eigen bruiloften mee te lopen.

  De cursus is gratis, als je de training ‘Weddingplanner’ doet, maar kan ook apart worden aangekocht aan €399,00 (exclusief BTW).

  Inschrijven? Stuur ons een mail op deonlineweddingacademie@gmail.com

  De tips uit de video

  • Gebruik geen wegwerpcamera’s voor het avondfeest. Die zijn zo jaren ’80 (lees: slechte kwaliteit, duur om ze te ontwikkelen). Gebruik liever de moderne technologie. Apps zoals WedPics en Eventstagram bijvoorbeeld.
  • # Hashtag de bruiloft. Vraag je gasten om een speciale hashtag te gebruiken voor al hun posts, tweets, foto’s van en over de bruiloft. Kan voor Twitter, facebook en Instagram. Kies voor een unieke hashtag zodat je zeker bent dat niemand anders zijn foto’s achterlaat.
  • Gooi niet de hele bruiloftsplanning op facebook. Laat nog een beetje spanning over voor je gasten en zet enkel teasers op sociale media. Een stukje van het bruidskleed, één bloem van de bloemarrangementen,…
  • Totally not done op de trouwceremonie: gasten die zélf foto’s gaan nemen met hun smartphone of nog erger: met de tablet. Met de flits van de smartphone riskeer je dat de foto’s van de professionele fotograaf verknoeid worden. En niemand mist graag de cruciale momenten omdat een gast, vlak voor je neus zit te filmen met de tablet.
  • Gebruik je smartphone om je speech of je trouwgeloften voor te lezen tijdens de trouwceremonie. Handig en elegant.
  • Laat voor die ene dag je GSM voor wat ie is. Het staat absoluut niet als de bruid of de bruidegom voortdurend met hun toestel in hun handen staan. Geef hem aan iemand die je vertrouwt, zodat je hem bij de hand hebt when neeeded.
  • Waar bewaar je nou je smartphone, als je ‘m niet aan iemand geeft? Niet in je decolleté, zoals ik het ooit zag gebeuren. Heel leuk zijn die clutches of die enveloppetasjes.
  • Een bruid die haar hele dag door het scherm ziet van haar telefoon, is een bruid die heel wat mist. Ga dus lekker aan de bar hangen met je vriendinnen in plaats van de hele tijd te SMS’en of te Whatsappen! Idem overigens voor de gast. Af en toe een leuk beeld voor op Instagram kan; de hele tijd je GSM in de aanslag is alleen maar hinderlijk.

  Op de hoogte blijven van onze tweewekelijkse Q&A voor kandidaat-weddingplanners en bruidsparen?

  Vanaf nu verloten wij per maand één maal een gratis consultatie (via SKYPE of ZOOM) van 30 minuten onder de inschrijvers.


  * Gelieve helemaal in te vullen, aub  Familienaam

 • [REEKS: Goed plannen? De Basics] De locatie voor een bruiloft. Vink af met een ervaren weddingplanner!
  In 6 stappen naar jullie feestlocatie - zo wordt de zoektocht naar een droomlocatie overzichtelijker