Lizzy en Kevin: over een giraffenjas en het hart op de tong

Lizzy en Kevin trouwden op 8 augustus 2020 en kozen voor een digitale versie van hun plechtigheid omwille van de Corona-maatregelen.

Digitale versie viering: Mint & Memories

Fotograaf: IC Photography

Uittreksel uit de trouwceremonie

Omdat Lizzy een rebelse puber was, wilde het vooral met mama A. wel ’s botsen. Dat aardde dan uit in hevige discussies waarna papa E. rustig de ramen kwam sluiten om de buren te ontzien. Inderdaad is Lizzy soms een groot lawaai, maar dan wel met het hart op de juiste plaats. Ze gaat geen enkele uitdaging uit de weg en soms gaat dat goed en soms gaat dat slecht. Haar motto is dan ook niet voor niets ”als je het niet geprobeerd hebt, kan je er geen spijt van hebben”.

De grootste uitdaging van haar leven gaat Lizzy vandaag aan met Kevin.

Kevin is het enige kind van D. en M.-T. Van de laatste zegt ie dat moeder en zoon altijd op elkaars lip zitten, maar dat ze elkaar desondanks voor geen goud van de wereld zouden kunnen missen. Kevin heeft dan ook het hart op de tong, het is te nemen of te laten, zo blijkt.

Dat ze soulmates zijn, blijkt eigenlijk al uit het verhaal van hoe ze elkaar leerden kennen.

Officieel gebeurde dat via facebook. Toen raapte een in de liefde gekwetste Kevin al zijn moed bij elkaar en stuurde het ferme wijf, wat volgens facebook net als hij in Geetbets woonde, een vriendschapsverzoek. Lizzy aanvaardde het verzoek enkel, omdat Kevins neef haar aangetrouwde oom is.

Nu even om een tussentijds sprongetje te maken: die aangetrouwde oom trad zelf in het huwelijk in 2005 en toen zaten Lizzy en Kevin echt heel dicht bij elkaar aan tafel, zonder dat op dat moment te weten. Pas later ontdekten ze het via een foto, anders hadden ze het niet geloofd.

Dus in 2016 was facebook de moderator. Tijdens de urenlange gesprekken online bleek al dat de twee het goed met elkaar konden vinden, maar de vonk sloeg pas over bij een eerste echte afspraak in de speeltuin in hun straat. Kevin zag dat het ferm wijf van op de foto’s echt wel ferm was, al had ie zijn bedenkingen bij de giraffenjas die ze aan had. Met Valentijn trakteerde ie haar op een driegangenmenu in De Kiezel in Rillaar en een bowlingsessie, waarna Lizzy zich niet meer kon inhouden en riep dat ze hem graag zag. Kevin piepte “ik ook” en de rest is geschiedenis.  

Lizzy noemt Kevin liefkozend ‘Ellende’ en Kevin haar ‘Miserie’, want aan koosnaampjes doen ze niet. Ze zijn geweldige ouders voor elkaars kinderen, die ze meer dan wie ook koesteren in hun leven. Lizzy zegt dat Kevin een sterke persoonlijkheid heeft, eentje die telkens recht door zee gaat. Voor hem hoeft het leven niet al te serieus te zijn. Hij zal zich wegcijferen voor anderen, zegt ze, en dan vooral voor hun kinderen.  

Voor Kevin is Lizzy zijn inspiratiebron en zijn drijfveer. Hij noemt haar empatisch, slim en supergevoelig. Waar hij soms te hard is, is zij te zacht. Als zij zo kwaad is dat ze geen vat meer krijgt op de werkelijkheid, zal ie de wereld voor haar stilzetten, zodat ze er even afkan.

Het intieme huwelijk van Koen en Natalie
Het stijlvolle huwelijk van Annelies & Amory