Saai vrijgezellenfeest? Niet met deze tips van een professional.

vrijgezellenfeest organiseren

Een vrijgezellenfeest organiseren voor je vriendin is niet altijd gemakkelijk. Ideën voor een vrijgezellenfeest verzanden maar al te vaak in de obligatoire konijnoren, shotjes en strippers. Zo veel mogelijk rekening houden met de bruid is de boodschap. Het is haar dag en die moet onvergetelijk worden. Met de volgende tips organiseer je het beste vrijgezellenfeest ooit voor de bruid.

Algemene tips voor het vrijgezellenfeest

Make it her day!

De grootste inspiratiebron voor een geslaagd vrijgezellenfeest is de bruid zélf. Wat voor iemand is zij? Is ze een avondmens of fleurt ze alleen op overdag? Drinkt ze alcohol of kiest ze resoluut voor fruitdrankjes? Danst ze graag of staat ze graag in de keuken achter de potten? Allemaal vragen waarmee je de planning van een magical day/evening kan starten. Natuurlijk kunnen konijnoren, strippers en shotjes wél, maar enkel als ze écht bij je vriendin passen.

Nog meer tips voor het organiseren van een vrijgezellenfeest. Lees dit artikel.

Vorm een team

Ben jij de getuige van de bruid? Dan zijn vanaf nu alle ogen op jou gericht, want de traditie wil dat jij de leiding neemt. Maar wees gewaarschuwd: bij de organisatie van het vrijgezellenfeest van je vriendin komt heel wat kijken. Haal daarom nog meer mensen aan boord en vorm een team! Dan kan je de taken verdelen.

Geef niet alles weg

Een vrijgezellenfeest wordt idealiter georganiseerd zonder dat de bruid op de hoogte is van wat er staat te gebeuren. Het enige waar ze mee mag helpen, is de gastenlijst. Vraag je vrijgezel wie ze graag zou willen uitnodigen en ga aan de slag met namen, emailadressen en telefoonnummers.

Verzamel de lijst 3 maanden voor de geplande datum van het vrijgezellenfeest. Ook drie maanden op voorhand te bepalen: budget en duur. Gaan jullie voor een dagactiviteit of maken jullie er een weekend van?

Hou het budget in de gaten

Het spreekt voor zich dat de bruid in kwestie nooit zelf mee betaalt aan haar eigen vrijgezellenfeest. Schat daarom op voorhand haar kosten in en verdeel deze over de deelnemers. Eventueel kan je je vrijgezel in de aanloop naar het feestje zelfgemaakte koekjes, drank of snoepjes laten verkopen. Zo maken jullie een beetje extra winst voor de vrijgezellenpot en kunnen alvast de eerste cocktails betaald worden.

Goodiebags zijn de max

Goodiebags zijn een aanvulling voor het vrijgezellenfeest van je toekomstige bruid. Stel voor alle genodigden een zakje samen, waarin alle benodigdheden zitten voor de dag of de activiteit die jullie gaan organiseren. Dit zijn een paar voorbeelden:

 • Vriendschapsbandje voor elke vriendin
 • Een kaartje waarop iedereen een persoonlijke boodschap kan schrijven voor je vrijgezel.
 • Make-up bijvoorbeeld een lipstick.
 • Een gezichts- of een oogmaskertje.
 • Snoepjes.
 • Dafalgan (je weet maar nooit).

Zo plan je het vrijgezellenfeest

 • Kies een dag of weekend uit en verstuur de save-the-dates (digitaal of lekker ouderwets met de post).
 • Organiseer een brainstormsessie met je team. Baseer je hiervoor op jet profiel van je bruid. Is ze een party animal, houdt ze van rust of is ze ultra-sportief?
 • Verdeel de taken: wie reserveert wat? Hou de vooruitgang van deze taken goed bij en durf als “leider” bij te sturen.
 • Maak een boodschappenlijstje. Worden er goodiebags uitgedeeld?
 • Zit in de aanloop naar het vrijgezellenfeest nog een keertje samen met iedereen. Overloop alle details, zodat alles op de dag zelf op rolletjes loopt.
 • Stuur elke gast 1 dag op voorgand een herinnering met de locatie en de planning. Zo vermijd je dat je moet wachten op laatkomers of mensen die niet opdagen.
 • Check en bevestig tijdig alle reservaties. Maak hiervoor een planning op.
 • Het is heel belangrijk om goed te slapen, zodat je lekker uitgerust aan het vrijgezellenfeest kan beginnen.

Algemene conclusie

Het is niet zo erg gemakkelijk om het vrijgezellenfeest van een vriendin te organiseren, maar als je op tijd begint met de planning, taken durft te delegeren en te controleren op details, kom je er wel. Veel succes.

Waarom een weddingplanner het verschil kan maken bij low(er) budgethuwelijken
Huwelijkstradities betekenis en hoe ze me helpen mijn business uit te bouwen
Tags :