Het zonovergoten strandhuwelijk van Tom en Inge

Fotograaf: Stef Vandersmissen

Locatie: Strantwerpen

Trouwceremonie: Mint & Memories

Het openingsverhaal

In H., op een gelijkvloersappartement met een grote tuin, woont er een ganse beestenboel en hun humans. Er zijn twee katten. De ene heet Meutte, omdat Tom de naam Bounty niet graag hoorde, en de andere Bruce Lee en die heeft zijn naam niet gestolen. Er is ook een hond Lilia, maar het zijn Inge en Tom die vandaag elkaar het jawoord gaan geven.

Inge, onze schitterende bruid groeide op in een gezin van vier met een zus, N., en een Daddy en een Mutti. Van alle bruiden van wie ik deze zomer het verhaal mocht vertellen, leest het levensverhaal van Inge het meeste als een trein. Om alles woordelijk te gaan herhalen , ontbreekt me de tijd, dus vat ik het als volgt samen:

Op haar twee en halfde was Inge al een keertje dronken, ze hield absoluut niet van de douche en maakte haar ouders wekenlang wijs dat ze zich waste, terwijl ze er gewoon naast zat en de kraan liet lopen en het is een huismus. Nog voor ze van de oprit waren om op reis te vertrekken, vertelde ze het reisgezelschap enthousiast hoe lang het duurde voor ze weer thuis waren, iets waar vooral Daddy het van op zijn heupen kreeg. Dat huismussige zit er nog steeds in: Inge woont en werkt nog steeds onder haar geliefde kerktoren.

Op een moment dat Inge het hardste nodig had, kwam ze Tom tegen.

Tom is geboren en getogen in H., in een gezin met twee broers, A. en B. Hij houdt van koken, voetballen en naar de hondenschool gaan met hond Lilia.

Lilia is overigens de spil van hun gezin: als het stel op vakantie gaat, wordt het verblijf gekozen op basis van de wensen van Lilia. Inge komt speciaal naar huis van haar werk om vijf uur opdat Lilia op tijd haar eten krijgt en op tijd kan gaan plassen en meteen daarna naar haar zus vertrekken kan niet, want Lilia alleen laten als je zo maar eens eventjes bent komen aanwaaien, is ook niet goed voor een hond.

Eén van de dingen waarnaar ik vraag als ik aan mijn verhaal over een bruidspaar begin, is het aanzoek, want dat is doorgaans ook een leuke om hier te vertellen. Maar lieve gasten, ik heb in het vijfjarige bestaan van mijn bedrijf nog nooit meegemaakt dat twee verhalen over een aanzoek zo verschillen. Dus voor de eerste keer in vijf jaar ga ik het verhaal van de twee kanten geven – en ik zou zeggen zoek de verschillen.  

Het verhaal van Inge gaat zo –

Romanticus Tom vroeg zijn Inge ten huwelijk op een moment dat ze het eigenlijk niet meer verwachtte. Ondanks alle subtiele en minder subtiele hints van haar kant, kwam er bij Tom niet veel beweging in. Tot ze op een avond thuiskwam van het werk, snel haar sportspullen wilde bijeengrabbelen, want ze wilde gaan squashen en vanuit de living een paniekerige stem hoorde: of ze even gauw wilde komen? Wat was er aan de hand? Had ie iets stuk gemaakt? Ze rende naar de woonkamer en vond daar Tom op zijn knie met een knoert van een verlovingsring en de rest is geschiedenis.

Het verhaal van Tom is een beetje anders:

Tom was de verlovingsring gaan kopen samen met zijn eigen moeder, maar geraakte die nadien kwijt. Gelukkig vond m terug, een paar weken later na de aankoop. Op het moment dat ie de ring terugvond, besloot ie halsoverkop het aanzoek te doen want anders zou ‘m misschien terug kwijt geraken. Dus riep Tom op zijn vriendin die achteraan het appartement de was aan het doen was of ze als de bliksem wilde komen. Inge had zoiets van ik ben met iets bezig, ik kom niet. Dus Tom, die al die tijd al op zijn knie zat, riep een tweede keer en dit keer met een ietwat strengere stem ‘Inge wilde nu s na hier komen?’ Uiteindelijk kwam ze, zei enthousiast ‘ja’ en daarna wilde ze meteen weten of ie de toestemming had gehad van Daddy.

De volgorde in een trouwceremonie - zo verloopt het bij ons!
Het speelse huwelijk van Kaat en Lorenzo