Het speelse huwelijk van Kaat en Lorenzo

Locatie: Domein Het Meersdael

Fotograaf: Bride & Groom

Trouwceremonie: Mint & Memories

Welkom bij de trouwceremonie van Lorenzo en Kaat. Mag ik beginnen met het vertellen van hun verhaal?

In (woonplaats), in (naam straat), de mooiste straat uit het bestaan van mijn bedrijf, wonen een hond, Ona en Kaat en Lorenzo. De twee laatsten gaan trouwen.

Kaat groeide op in (woonplaats) in een gezin van vijf, met twee zussen. Na een energieke tweeling was zij de rustige baby, de kale baby. Voor de tweeling was ze een levende pop, eentje die later gelukkig gouden krullen kreeg. In hun jeugd vormden de drie zussen een goed geolied sportsaerobicteam – (naam zussen) trainde de vijf jaar jongere Kaat voor haar wedstrijden. Volgens haar zussen had Kaat wel een broertje dood aan het opruimen van haar kamer.

Elk familiefeest werd opgeluisterd door ingestudeerde dansjes van Kaat en nichtje E. en samen met E. stak ze ook haar plastieken serviesje in brand op een echt fornuis. Eten deed ze als de beste, vooral kip met appelmoes kon er altijd in. Slapen was dan weer een ramp. Vanaf twee jaar moest haar papa bijna elke nacht opschuiven en plaats maken voor de koude voeten van zijn dochter. Na een zorgeloze jeugd studeerde Kaat vroedkunde en sociale verpleegkunde.

Lorenzo is geboren en getogen in de beste stad van het Waasland, L. Ook hij was een rustige baby, eentje die heel graag knuffelde met zijn mama en papa. Hij hield erg van zijn mooie speelgoedgrasmachientje, waarmee hij virtueel het gras maaide in de zomer. Voetballen was zijn middle name tot blessures er een stokje voor staken, dus stapte hij over naar de koersfiets en naar de Mont Ventoux. De mooiste herinnering aan zijn jeugd is die met een krijtbord, een hoop breuken waar ie geen snars van begreep en een mama en een papa er alles aan deden opdat hun zoon voeling zou krijgen met taarten en taartpunten.

Ze leerden kennen via onze goede oude NMBS.

Op een mooie dag zag Kaat een jonge gast op het perron staan. Hij droeg een arm vol papieren en kwam, toevallig of niet, naast haar te zitten op de trein. Hem aanspreken durfde ze niet, maar zijn naam stond op de papieren geschreven en die ging ze achteraf opzoeken op Facebook. Kaat hoopte dat hij zou antwoorden, want tegen haar mama en papa vertelde ze dat ze meende dat ie te slim zou zijn voor haar. Tegen haar zussen zei ze meteen dat ze de man van haar leven had gezien.

‘Of zij het meisje was dat naast ‘m zat op de trein’? De openingszin van Lorenzo trof doel, een date om te gaan badmintonnen ook, gelukkig en sindsdien zijn ze een stel. De mama en papa van Lorenzo werden zelf midden in de nacht op de hoogte gesteld van dit heuglijke feit. Dat ze vrijwel meteen na de eerste kus uit elkaar werden getrokken door de buitenlandse stage van Kaat, maakte hun relatie er alleen maar intenser op.

Romanticus Lorenzo vroeg zijn Kaat ten huwelijk, een maand nadat ze in Temse, in de (bijzondere straatnaam) woonden. Middels een briefje, een heleboel bloemblaadjes, een fles champagne en kaarsen bij de vleet. Hij ging op de knie met een knoert van een verlovingsring en de rest is geschiedenis. 

Lees ook het openingsverhaal van Sander en Nathalie

Het zonovergoten strandhuwelijk van Tom en Inge
Het bohemian huwelijk van Nathalie en Sander