[Trouwen op een landgoed] Domein Altembrouck – de bohemian bruiloft van A & K

Afgelopen weekend mocht ik het huwelijk van K & A coordineren – met stip de allermooiste bruiloft van dit seizoen. De trouwdag vond plaats op Domein Altembrouck in ‘s Gravenvoeren. Het thema: bohemian, een échte hype in trouwland.

Domein Altembrouck in ‘s Gravenvoeren

Domein Altembrouck ligt midden in de Voerstreek, een gebied tussen Luik, Maastricht en Aken.

Altembrouck is een inspirerend landgoed met romantisch vier sterren hotel en werkelijk een schitterende omgeving. Een groene oprijlaan, vele wijdse gezichten en twee grote eendenvijvers.

Met zijn grote serre, historische kamers, koetshuis en een ondergrondse receptie in gewelfde kelders, is dit hotel volstrekt uniek. K & A bleven er overnachten samen met hun familie. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, voor het bruidspaar is er ruime bruidssuite voorzien.

K & A wilden eigenlijk een Italiaanse destination wedding, maar kozen er voor om de Italiaanse sfeer naar hier te brengen. Met het landgoed Altembrouck vonden zij de geschikte feestlocatie.

Website: Landgoed Altembrouck

Bohemian bruiloft: de kenmerken

Natuur

De bruiloft van K & A is een gypsy-achtige bruiloft, de eenvoud staat centraal. Ze organiseerden het echt midden in de natuur. De trouwceremonie vond plaats op de grasvelden met zicht op de grote eendenvijver; het diner en het avondfeest in een grote, open tent op een heuvel met zicht op de akkers van de Voerstreek. Het bruidspaar koos voor meerdere grote picknicktafels waar alle gasten gezellig aan konden zitten.

Goed weer

Voor een bohemian bruiloft is het noodzakelijk dat je mooi weer hebt. Gelukkig liet de zon ons niet in de steek!

Styling

Wie kiest voor bohemian, kiest voor een onconventioneel feest met een ontspannen en zorgeloze houding.

Dat uit zich in vrolijke en creatieve styling, bijvoorbeeld een mix van tijdperken, stijlen en smaken. Dit thema paste dan ook helemaal bij het bruidspaar.

Vooral de decoratie was outstanding. Veel verse bloemen en tot in de puntjes doorgetrokken – zelfs de taarten van het dessertbuffet kregen verse bloemversiering!

De bruid koos voor een wild bruidsboeket, gestyled door Chantal van Puravie.

Chantal verzorgde ook de prachtige backdrop voor de trouwceremonie en de prachtige tafeldecoratie op de picknicktafels.

De meubelen voor de trouwceremonie en de receptie en het indekken van de receptietafeltjes werden verzorgd door de mensen van Happy Vintage.

Kleding

A was een typische bo ho bruid, helemaal no-nonsense! Op haar wettelijke trouw (niet op dezelfde dag) droeg zij de kenmerkende bloemenkrans in het haar. Op de trouwdag in het landgoed koos ze voor een lang, flowy jurk en een sluier. De bruidegom droeg een licht gekleurd pak, de mannelijke suiteleden brettellen en de leuke water-in-je-kelderbroeken en de gekleurde sokken.

Wil jij meer informatie over het Landgoed Altembrouck of het organiseren van een bohemian bruiloft? Vraag dan gauw een adviesgesprek aan met ons.

Het sprookjeshuwelijk van Tatiana en Thomas