Trouwen in een hoppeveld – Koen en Delphine

Delphine is mamablogger, net als ik.

Koen heeft een eigen brouwerij.

Niet vreemd dat ze op zoek gingen naar een feestlocatie, die aansloot bij de passie van Koen. En dat het bierthema als een rode lijn door hun trouwdag meanderde.

Het bier was niet ver weg

Van iemand uit Koen’s netwerk – de hopboer – mocht het stel de voorraadschuur ‘lenen’. Hop wordt nog steeds verbouwd in Poperinge en inderdaad ging daar in de buurt het één en ander door.

Hop (Humulus lupulus) is een plant uit de hennepfamilie (Cannabaceae), die in Nederland en België in het wild voorkomt en hier vroeger ook veel geteeld werd. De hopbellen (vruchtkegels) worden als conserveer- en smaakmiddel gebruikt bij de bereiding van bier.

Wedding day K & D from Nele De Winter on Vimeo.

De trouwceremonie werd gehouden met zicht op de hoppevelden. Onder een tent zette Delphine en Koen balen stro neer en een trouwboog met bloemen.

Na de plechtigheid, geschreven door Mint & Memories, maar aan elkaar gesproken door een goede vriend, schoven de gasten aan voor een receptie met bubbels en lekkere hapjes. Een houten vloer, bistrotafels en guirlandes van verlichting onderstreepten de losse, bohemian sfeer die Koen en Delphine wilden voor hun trouwdag.

Foodsharing

Ook de diner paste helemaal in het concept. De potten en de pannen werden door de catering op tafel gezet en iedereen bediende zich zelf – foodsharing heet dat.

Het avondfeest werd ingezet met een geweldige openingsdans van het kersverse paar; hadden ze behoorlijk op geoefend. Daarna speelde de DJ ten dans en ik heb nog nooit zo snel de dansvloer bezet gezien als die avond.

Delphine en Koen wilden een feest van de liefde, eentje waar mensen zich thuis op zouden voelen en daar slaagden ze 100 % in. Het hele feest was overigens heel kindvriendelijk.

Trouwen bij een hoppeboer of hoe je het thema/concept van je trouwdag tot in de puntjes doortrekt.

Leestip: Wedding Advies | Hoe vind ik een thema voor mijn huwelijk ?

[Complete gids] Het huwelijkscontract eenvoudig uitgelegd voor weddingplanners en bruidsparen
Wat is het verschil tussen een ceremoniespreker en een ceremoniemeester?