Wedding Advies | Hoe vind ik een thema voor mijn huwelijk ? 

Een thema is letterlijk een rode draad. Het is een concept. Met deze rode draad of een concept geef je je zelf, maar ook je gasten een houvast. Jezelf- omdat je alles er aan vast kan ‘hangen’.Je uitnodigingen, je zaaldecoratie, je menu en zelfs je vervoer. Je gasten wordt het gemakkelijk gemaakt omdat bijvoorbeeld de dress code duidelijk is. 

Een thema kan een bepaalde kleur zijn, maar je kan het ook veel meer gaan uitwerken. Een concept uitwerken is op zich niet zo heel moeilijk en het bezorgt je heel veel fun bij de voorbereidingen.

Een vintage thema of helemaal in het rood? Make it your way, baby.

Ideeën voor een concept of een thema nodig? Here we go.

  1. Kies een kleur. Trek deze kleur volledig door of ga slechts voor ‘a touch of..’. Zet dit op de uitnodiging, dan kunnen je gasten er zich naar kleden, als ze dat willen.
  2. Hebben jullie bepaalde hobby’s? Reizen, auto’s, schrijven, dansen, lezen? Zet wereldbollen op tafel of laat je gasten het gastenboek signeren op een echte, oude  typemachine. 
  3. Vintage is hip. Veel paren trouwen volgens een bepaalde tijdsgeest. De jaren 20 of de jaren 50, de geweldige jaren 80; het kan allemaal en op het www vind je heel wat spullen die je kan huren of kopen. 
  4. Kies een slagzin. In Mint&Memories’ eerste seizoen ging een bruidskoppel – na een adviesgesprek – aan de slag met The Roaring 20’s én de slagzin – ‘ I love you to the moon and back’. Geen inspiratie en toch graag een waanzinnig concept voor jouw grote dag? Vraag hier een adviesgesprek aan. 
  5. Heel populair is groen. Geef je huwelijk een ecologisch tintje. Gebruik gerecycleerd papier voor je menu’s en uitnodigingen. In plaats van alleen bloemen, ga je voluit voor planten. En waarom geen ceremonie in de open natuur?
  6. Heel veel jonge koppels kiezen tegenwoordig voor een festivalthema. Met foodtrucks en een heel programma aan muziekbandjes. Huur een grote tent en een kleinere voor een loungegedeelte. Geen gedoe met drie- of meergangenmenu’s; een Oklahoma Joe volstaat voor een geweldige BBQ. En later op de avond steek je de vuurkorf aan en bak je scones met zijn allen. In het tweede seizoen nam Mint&Memories de coördinatie van zulk een ‘event’ voor zijn rekening. 

Ziezo, dit waren zes concrete ideeën voor een concept. Geniet van de voorbereidingen en maak er een fijne dag van. Want het is de ‘best day ever’. Geloof me.

      Trouwen in een hoppeveld - Koen en Delphine