Danielle’s speech als getuige van de bruid en Mint schreef hem voor haar

Lieve gasten, lieve Frank en Josje,

De meesten onder jullie kennen me nog niet. Mijn  naam is Danielle en ik ben de getuige van Josje.

Ik ontmoette Josje, onze schitterende bruid,  ruim 15 jaar geleden toen zij als vriendin van mijn schoonbroer de vrouwen in onze familie kwam versterken. Onze vriendschap was er eentje van liefde op het eerste gezicht en sindsdien schreven we beiden aan een aantal prachtige en ook emotionele herinneringen.

De steun die ik van Josje kreeg, toen zij als gynaecologe onze dochters hielp geboren worden, zijn hiervan de sterkste, de eerste familie vakantie waarbij het missen van het vliegtuig in Londen huiswaarts de meest hilarische. Josje is dan ook voor mij meer dan een schoonzus; ze is mijn grote zus.

Er is niemand die me meer moed kan inpraten en met wie ik meer in een deuk kan liggen van het lachen. Ik vertrouw haar als geen ander en haar steun is me miljoenen waard. Het is me dan ook een ontzettend eer je getuige te mogen zijn, Josje en deze speech te mogen geven. Dank je wel voor je jarenlange vriendschap en liefde.

Maar ook Frank is altijd een geweldige schoonbroer voor me. Ik zal nooit die ene keer vergeten op ski vakantie dat niet mijn eigen echtgenoot, die daar veel minder geduld kan voor opbrengen, maar Frank me naar beneden skiede. Bovendien is hij de man die over balkons op drie hoog springt om de deur van onze hotelkamers te openen, als ik Josje en ik nog een laatste afzakkertje nemen elders en daar de tijd uit het oog verliezen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Frank een gouden kerel is met het hart op de juiste plek en dat ie met Josje de hoofdvogel heeft afgeschoten.

Josje en Frank leerden elkaar kennen op het Tentfeest in Arensgenhout. Toen Frank Josje in al zijn goedheid over een hegje wilde torpederen, maar hierbij geen rekening hield met het feit dat er géén grasveldje lag, maar keien en kiezels, bewees Josje dat ze tegen een stootje kan. Omdat ze toen bleef, wist ik meteen dat zij de perfecte match is voor Frank.

Josje en Frank vullen elkaar aan en versterken elkaar. Ze delen de zelfde humor en de zelfde visie op het leven. Ze zijn  dol op elkaar, maar laten het ook aan elkaar weten als ze het ergens niet mee eens zijn. Gelukkig gaat het zelden mis, behalve wanneer ze de GPS moeten instellen op vakantie of samen een IKEA-kast in elkaar dienen te zetten.

Gelukkig is Frank beter in het vellen van bomen en het graven van sleuven en Josje in het opvangen vaan boorlingen. De ene houdt van men purses, de andere van schoenen. Maar ook hun waanzinnig vermogen om hun geliefden op en top te verwennen met hapjes en drankjes in hun schitterende tuin is een gave, waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

Ooit heb ik Josje en Frank al ’s getrouwd, met een Sinterklaas surprise. De hint naar deze trouwdag was hiermee gelanceerd. An sich nergens voor nodig, want de liefde tussen Josje en Frank groeide elke dag. De relatie werd bekroond met de komst van hun drie prachtige kinderen, Arthur, Charlotte en Christof. De combinatie van een jong gezin met hun beider carrière moet niet altijd gemakkelijk zijn geweest, maar omdat Frank en Josje op elkaar kunnen rekenen, slaagden ze er in het schip drijvende houden. Ook hun huis in Craubeek, met de tuin die u vandaag rondom u heen ziet, is het resultaat van hun stevige joint venture.

Liefste Josje en liefste Frank, jullie zien er allebei schitterend uit. Vandaag vieren we de liefde en mooi is het zeker. Vandaag beginnen jullie aan een heel nieuw hoofdstuk in jullie leven. Vergeet nooit de twee belangrijkste antwoorden: “Je hebt gelijk, schat” en “oké, koop die schoenen maar”.

In de toekomst zullen jullie vast beren op de weg vinden. Maar weet je wat zo geweldig is aan een huwelijk ? Het is leren om samen te groeien. Zorgen voor elkaar, kleine en grote succesjes met elkaar delen en dat met veel tederheid. En misschien met een beetje geduld of misschien zelfs heel veel. Dus laten we het glas heffen op de kracht van de liefde, die al deze prachtige dingen mogelijk maakt!

Zie END.

Meer lezen op Mint&Memories: 7 tips om een steengoede speech te schrijven

Een super pakkende speech schrijven als getuige van je vriendin?
Een steengoede speech voor een huwelijk schrijven in 7 tips