Ask the weddingplanner: Wanneer speel je muziek tijdens de trouwceremonie?

Wanneer speel je muziek tijdens de trouwceremonie? Ene goede vraag, want een trouwceremonie is als een café zonder bier. Zelfs als je je plechtigheid op een buitenlocatie houdt, is muziek een must, vind ik.

Moet dat live zijn? Neuh, absoluut niet. Als ceremoniespreker duw ik met plezier op de aan/uitknop van jullie CD-speler. Super voor een bruid die op de kleintjes moet letten, want een CD’tje (of moderner: een USB) scheelt ‘m een hoop in de kosten natuurlijk.

Mag het toch een beetje meer zijn?


Dan is live muziek de max. Of het nou een zangeres is, begeleid door een piano of een volledige band. Met livemuziek geef je iets extra aan je trouwceremonie. In de kerk klinkt een vrouwenkoor alsof God zélf zijn stempel drukt op jouw trouwgeloften.

Maar ook in de persoonlijke ceremonie die Mint voor jou schrijft, zorgt live muziek voor de kippenvelmomenten (naast jouw jawoord, uiteraard).

Hoeveel liedjes kies ik?


Ik krijg vaak de vraag hoeveel liedjes een bruidspaar mag kiezen bij Mint & Memories.

Let me break this to you! Het is jouw trouwceremonie dus ik heb daar geen kneit aan te zeggen. Dus hebben jij en je bruidegom acht songs in mind om in de trouwceremonie te werken, dan zijn het er acht die ik in werk.

(Al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat we ons dan noodgedwongen beperken tot 8 keer een intro).Wanneer speel je muziek tijdens de trouwceremonie?


Ik raad mijn bruidsparen altijd aan om sowieso een intrede- en een uittredelied te kiezen.

Meestal schrijf ik ook muziek in na het het JA-woord!  En/of wil het bruidspaar ook muziek na het uitwisselen van de ringen.

Mint & Memories maakt graag gebruik van teksten van vrienden en familie, zodat ook na hen passende muziek kan worden gekozen.

3 à 5 liedjes dus (inclusief in- en uittrede)

Ik recapituleer

  • Intrede
  • Na de stories van vrienden en familie
  • Na het JA-woord
  • En/of na het uitwisselen van de ringen
  • Uittrede
Supertip


Niels Destadsbader spendeerde voor het populaire VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ een tijdje in het buitenland. Samen met Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Sharon den Adel van Within Temptation, Silvy De Bie van Sylver, Cocojr. en Gert en Sarah Bettens van K’s Choice.

In ‘Liefde voor Muziek’ coveren de artiesten elkaars nummers.

Het is bij K’s Choice dat Destadsbader de mosterd haalde voor bovenstaande single. ‘Verover mij’ is een Nederlandstalige cover van ‘Believe’, de twintig jaar oude hit van de Vlaamse rockband.

De tekst is ongelooflijk mooi en past als een handschoen bij het gevoel dat je wil oproepen tijdens je plechtigheid.

Tip: Adele en Paul De Leeuw (Nederlandstalig/Engels)

Tip: Florence And The Machine ‘You’ve got the Love’

Op zoek naar inspiratie?

Op deze websites vind je heel veel suggesties voor songs die je kan gebruiken tijdens de trouwceremonie. Doe er je voordeel mee!
Website 1

Website 2

Wat is een suite + wie zit waar tijdens de trouwceremonie?
Trouwen in een kasteel - ﹰHet Kasteel van Brasschaat