Waarom onze ceremoniemeester soms sneakers draagt én drie andere tips over (trouw)schoenen 

Ja, onze ceremoniemeester draagt soms sneakers. 
Natuurlijk kennen wij alle geplogendheden van de huwelijksetiquette. Zo zijn wij altijd netjes gekleed voor de kerkelijke en burgerlijke ceremonie. Maatpak, kleed met vest en hoge(re) hakken – voor God en staat kleden wij ons gepast.

En toen droegen we sneakers. Thank God for that!

Maar de taken van onze ceremoniemeester beperkt zich niet alleen het begeleiden van het ceremoniële gedeelte van de trouwdag, Mint&Memories wordt geregeld gevraagd om lànger aanwezig te zijn tot soms wel tien uur per dag. 

En dan doen we die dag graag nette sneakers aan, omdat we snel pijnlijke voeten krijgen en wie pijnlijke voeten heeft, kan niet meer helder nadenken. Sowwy.

Zo mochten we de het één en ander coördineren op het geweldige huwelijk van M&D, een überrelaxed stel uit de regio. De officiële fotosessie vond plaats op een privé-parkdomein van een plaatselijke kasteelheer. Romantisch, wauw, geen woorden voor, adembenemend, dat-er-zulke-plekken-nog-bestaan. De fotograaf ging helemaal uit zijn dak, want hij kon werkelijk unieke foto’s maken.

Alleen… bagger daar maar eens door met hakken van 8 tot 12 centimeter! Gelukkig koos onze ceremoniemeester die dag voor nette sneakers en had ze geen centje last van de wandeling door het enorme parkdomein.  

Onze bruid droeg echter wel pumps. 

Samen willen wij daarom de volgende tips delen over trouwschoenen en fotosessies in drassige parkdomeinen. 

  1. Satijnen schoenen zijn fantastisch mooi, maar absoluut niet geschikt voor zompige bodems zoals bossen en privé-parken dat zijn. Vocht trekt kringen in satijnen schoenen en dan zijn ze eigenlijk geruïneerd. Leren schoenen zijn wél bestand tegen natte bodems. Neem desnoods een extra paar (leren) schoenen mee.
  2. Het klinkt gek en ik heb geen idee of het echt wordt gedaan; maar toen ik zag hoe de bruid’s naaldhakken zag wegzakken in de zachte (bos)grond wenste ik dat ik een tegel voor haar had meegenomen. 
  3. Neem dus een tegel mee én een laken. Dan kan je (als) bruidspaar proper zitten op gras en parkbankjes. Niet meteen een schoenenweetje, maar wel iets om rekening mee te houden, bijvoorbeeld als het een regenachtige dag is.

Tot een volgende keer.

Deze tips voor een probleemloze trouwplanning mag je niet missen
Mint&Memories coördineert jouw trouwdag. Wat kunnen we dan voor jou betekenen?