Sara & Benjamin “Van op deze toren kan je onze toekomst zien”.

Sara & Benjamin

16 oktober 2021

Locatie: Alta Ripa II – Oud-Turnhout

Ceremonie: Mint & Memories (Nele)

Video: Johan Vanraes van ndn Productions

Uittreksel uit de ceremonie

In Vorselaar wonen 4 poezen, Sarabi, Hermelien, Mobius en Diet, een zelfstandig psycholoog en een beheerder van geldmarktfondsen en korte termijn obligaties. Na de lockdown te hebben doorgebracht in een krap appartement hadden beiden nood aan ruimte en aan de natuur. Dat vonden ze in het huis, dat ze van Sara’s ouders mochten huren. Het huis beschikt over een grote tuin en huist aan een bos. Ze hebben voorlopig nog geen nieuwe plannen opnieuw te verhuizen, de verhuisdozen zijn nauwelijks uitgepakt en de gordijnen moeten nog worden ingekort.

M. en I., mama en papa van Sara herinneren zich Sara als een heel lieve kleuter, die eigenlijk altijd erg dankbaar was, als je wat voor haar deed. Aan dutjes en aan op tijd gaan slapen had ze een broertje dood en als mama ging sporten, moest papa een hele tijd rondjes draaien rond tafel met Sara op zijn schouders. Sara had ook een knuffelkonijntje – enfin een hele familie knuffelkonijntjes. Vooruitziend als M. en I. waren, wilden ze crisissen vermijden door meteen een hele voorraad te hebben, want Sara at blijkbaar hun staartje op. Sara was ook alleen maar ziek op vakantie. Naantje of banaantjes, gebakken insecten en zelfs durian, oh yes, terwijl spaghetti of pizza dan weer geen spek voor haar bek was.  

A., oma van Sara houdt naar verluidt een stamboek bij van de familie en hierin werden een aantal opvallende uitspraken van Sara bij gehouden. Bijvoorbeeld –

Sara, toen zes jaar, leerde net haar naam schrijven, dus schreef ze die op een hele hoop blaadjes, opdat de kindjes van haar klas – voor later als ze beroemd zou zijn – alvast haar handtekening zouden hebben. Op ongeveer dezelfde leeftijd wilde ze heel graag roze kousen, “want dat was sexy”, al kende ze toen nog niet de betekenis van dat woord. Op dezelfde leeftijd vertelde ze oma ook heel overtuigd over haar mama en papa dat die te veel zaagden, dus dat ze bij oma ging wonen en dat je mama en papa niet mocht storen, als die naar het liefdesbed gingen.

S. met een hash, een goede vriendin van de bruid, vindt S. zonder hash iemand op wie je kan vertrouwen. Ze trekt je ook altijd vol enthousiasme mee in nieuwe hobbies en interesses, zegt ze. Hun vriendschap werd naar verluidt versterkt door een medisch hulpmiddel en wel door de brace die Sara, onze bruid dus, een tijd heeft moeten dragen. S. en B. moesten dan allerlei spullen oprapen voor Sara en na de zwemles hielpen ze Sara de brace weer aantrekken. Ook heeft ze warme herinneringen aan de sleepovers en de cupcakes met Harry Potter thema en de kapsels die op een gegeven moment gezamenlijk van bruin naar gelig blond gingen.

Als kind had Sara een crush op Prins Eric van de kleine zeemeermin. Ze zegt letterlijk “Ik vind dat Benjamin de corporate versie (de business versie) is van Prins Eric”, dus zegt ze vandaag ja tegen Benjamin, haar droomprins.

Sara en Benjamin leerden elkaar kennen op kot. Sara wilde een nieuwe start maken met zichzelf – een sociale Sara moest worden geboren – en besloot van de nood een deugd te maken door zich spontaan aan elke nieuwe kotgenoot voor te stellen. Toen ze iemand op de gang hoorde, stapte ze vol zelfvertrouwen uit haar kamer om niet op Benjamin te botsen, maar op diens mama R. Volledig van haar melk was ze en naar verluidt zou ze toch ook nog iets gezegd hebben tegen Benjamin, maar dat herinnert arme Sara zich niet meer. Maar volgens R. zou ze wel een goede indruk hebben nagelaten en dat wat telde. Met Benjamin volgde later een heleboel gesprekken, onderanderen over economie.

Benjamin van zijn kant vertelt over de eerste ontmoeting hoe zijn hart spontaan een tel oversloeg en hoe hij daarna zijn stinkende best deed om Sara’s aandacht te trekken. Enkele dagen voor haar verjaardagsfeestje op het zelfde kot, kon ie zich niet langer inhouden en biechtte hij zijn gevoelens voor haar op. De twee outen zich als het ware op het bewuste verjaardagsfeestje met het gevolg dat Sara’s vriendinnen zoiets hadden: “WTF, sinds wanneer heeft Sara een lief”.

Hij vroeg haar ten huwelijk op 1 februari 2020 met een zoektocht doorheen Leuven. Aan de hand van hints op een aantal zelf geknutselde kaartjes stuurde Benjamin Sara langs allerlei betekenisvolle plaatsen voor het koppel. De eindbestemming van de zoektocht was de toren van de universiteitsbibliotheek, die ze samen beklommen. “Vanop deze toren kan je onze toekomst zien” zei Benjamin tegen Sara. Sara wist meteen dat hij het over het Leuvense stadhuis had.

Het uitzicht was inderdaad fantastisch, zegt Sara hierover, maar nog leuker was Benjamin die ‘A Whole new world’ uit Alladin voor me zong. Daarna ging ie voluit op een knie met een knoert van een verlovingsring, stiekem blij dat ze de toren voor zichzelf hadden. Ondertussen luiden de klokken en het plaatje was compleet.

Maar wisten jullie dat Benjamin Sara eigenlijk al veel eerder een hengeltje dat toegesmeten? Volgens Sara was het iets in de aard van “Als we voor die datum trouwen is het fiscaal voordelig en de rente voor een lening is gunstig op dit moment”. Hoe enthousiast Sara ook was, en hoe lief ze het ook vond, toch bedankte ze vriendelijk toen. Als het even kon, graag een ietwat romantischer aanzoek, Benjamin.

Overigens zou Benjamin ook een keertje zijn relatie met Sara als een project hebben beschreven. Typisch Benjamin, zegt Sara hierover. Hij heeft het hart op de goede plaats en hij doet zijn best, maar soms komt het er nogal onhandig uit.

Dorien and Boris "Because of gravity, you stupid"
Christel en Kevin "Ajje keer zin et vo na Blankenberge te kom'n moe' je t mo loaten weten”.