[Bruid] Negen tips die je bruiden kan geven om thuis de trouwdag mooi in te zetten, want trouwen is een feestje!

Jouw trouwdag begint thuis. De traditie wil dat je toekomstige jou met zijn gevolg, thuis komt ophalen.

Hij heeft het bruidsboeket bij, dat tot op dat moment een goed bewaard geheim is gebleven voor jou. Maar tussen het moment van opstaan (AAAARGH, je hebt vast géén oog dicht gedaan) tot aan het vertrek naar wat het eerste onderdeel van je trouwdag zal zijn, kan je alvast een feestje bouwen. Ik verzamelde negen tips uit mijn carrière als weddingplanner. Interessant voor bruiden, maar ook voor kandidaat-weddingplanners!

  1. Ruim het huis op. Dat is wel zo fijn voor de foto’s. Als de bruid haar man voor de eerste keer ontmoet aan de voordeur, let dan op dat er geen overload aan jassen aan de kapstok hangen, paraplu’s zijn weggeborgen en er geen volle of lege boodschappentassen staan. Idem voor de omgeving van de voordeur. Staan de vuilbakken en de fietsen in de garage?
  2. Komt er een kapster aan huis? Maak dan goede afspraken met haar over hoe veel tijd ze nodig heeft om de bruid en haar gevolg te ‘kappen’. Zeker wanneer de krultang wordt gebruikt, blijkt die tijd af en toe krap bemeten. En o ja, vaak merken we dat kapsels doorheen de dag dreigen uit te zakken, wegens te weinig haarlak. Just saying.
  3. Het moment van opstaan is afhankelijk van de afspraak met kapster en make-up. Een degelijke weddingplanner stemt dit onderdeel correct af op het eerste gedeelte dat er gepland staat. Je kan overigens beter ruimer plannen dan een strak schema aan te houden. In de cursus ‘Weddingplanner’ vertelt De Online Wedding Academie je er meer over.
  4. Zet meteen een vrolijk nummer op en je zal zien dat de zenuwen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maak een playlist aan op Spotify bijvoorbeeld.
  5. De bruid heeft wellicht hulp nodig bij het aantrekken van haar trouwjurk. Instrueer de fotograaf om ook hier foto’s van te nemen. Hij of zij legt dan een heel intiem moment vast, want de bruid zal niet aan eender wie vragen om te helpen.
  6. Draagt de bruid een sluier? Zorg er voor dat er iemand bij haar is, als de kapper uitlegt hoe het één en ander is vastgestoken in haar kapsel! Ook moet de kapper vertellen hoe je de sluier kan verwijderen zonder dat het bruidskapsel verpest is. Vier oren horen meer dan twee.
  7. De eeuwige vraag: wie gaat er eerst bij de make-up styliste? Ik raad telkens aan dat de bruid als eerste gaat; zij heeft het drukste programma en dient het meest op de foto te staan. Bovendien heeft ze zo de meeste tijd om na te gaan of de make-up haar bevalt.
  8. Leg voor de vrouwelijke gasten wat spullen klaar: deodorant, zonnebrandcrème (!), pleisters, handcrème, speldjes en haarspray.
  9. De bruid mag nooit trouwen met een lege maag! Sla daarom nooit het ontbijt over. Ook tijdens het aankleden, dat je tot het laatste bewaart, zet je wat lichte hapjes klaar. Niets dat vlekt natuurlijk.

Vond jij het organiseren van je eigen bruiloft zo super om te doen? Denk jij het zelfde te kunnen doen voor andere bruidsparen?

Maak kennis met De Online Wedding Academie. Wij hebben zelfs een GRATIS vierdaagse mini-cursus om met ons prachtige beroep kennis te maken. KLIK HIER

Verzamel onze GRATIS Pdf’s voor bruiden en kandidaat-weddingplanners!

* Gelieve volledig in te vullen, aub!


Voornaam*

Familienaam*

[REEKS: Goed plannen? De Basics] De datum voor een bruiloft. Vink af met een ervaren weddingplanner!
Q&A: Hoe kan ik met een beperkt budget toch een prachtige bruiloft hebben?