Q&A: Hoe kan ik met een beperkt budget toch een prachtige bruiloft hebben?

Met een beperkt budget voor een bruiloft toch een prachtige dag, want goedkoop trouwen, het kan. Jammer genoeg roept ‘goedkoop’ trouwen ook de connotatie op van ‘schamel’, ‘schraal’ en ‘armetierig’.

Gelukkig hoeft een budgethuwelijk helemaal niet schamel of schraal te zijn. Voor een fantastische bruiloft hoef je écht geen dikke portemonnee te hebben. Tijd, prioriteit, familie en vrienden zijn de magische woorden die leiden tot een prachtige, persoonlijke bruiloft.

Acht bruidsparen vertellen aan Mint & Memories hoe zij ondanks een beperkt budget, toch een fantastische trouwdag hadden. Waar besparen of bespaarden ze op?

Met een beperkt budget toch een prachtige bruiloft

Jelske: “Mijn schoonmoeder heeft me mijn trouwjurk geschonken. Zo kon ik toch nog mijn droomschoenen kopen!”

Kurt: ” Eigenlijk hadden we niet zo walgelijk veel geld moeten investeren in al die extra details. Flip flops voor pijnlijke voeten, glazen met ons embleem; het was een hoop geld en vooral een hoop stress erbij. Bovendien merkten de helft van de gasten die details niet eens op (lacht)”

Anishka: “Wij zijn van een groot budget naar de helft moeten gaan door de aankoop van ons droomhuis. We besloten het daarom over een volledig andere boeg te gooien. We zochten een zaal gezocht zonder catering, huurden één foodtruck met kleinere snacks en vonden een gepassioneerde hobbyfotograaf, die onze foto’s wilde maken met de bedoeling zijn portfolio uit te breiden. Een goede start is vooral je echt toe leggen op prijzen te gaan vergelijken. We hebben ook het aantal gasten beperkt. We kochten bovendien onze decoratie via Ali Express en gingen zelf knutselen!”

Lisa: “Op ons huwelijk was er geen bruidstaart, want dat kostte ons 3,50 per persoon extra. We hadden al een uitgebreid dessertbuffet met een chocoladefontein, dus besloten we de bruidstaart stilletjes te laten voor wat ie was. Aan goede kennissen vroegen we of we hun chique Mercedes mochten gebruiken als ceremonievervoer. Samen met mijn moeder maakte ik er een sport van om alleen outlet trouwwinkels te bezoeken. We maakten een top tien van jurken, die niet meer kostten dan €500! Vooral Turkse bruidswinkels hebben prachtige trouwjurken voor een fractie van wat ze in de grote shops kosten.”

Kim: “Met de fotograaf sprak ik af dat ik zelf het fotoalbum zou maken. Dat kan gemakkelijk tegenwoordig met die self print services van bijvoorbeeld HEMA of Kruitvat. Mijn beste vriendin was ceremoniemeester. En dat ging best goed!”

Snoei in de gastenlijst

Meryam: “Echt besparen wilden we niet, maar we hebben er gewoon van in het begin voor gekozen om geen té grote gastenlijst te hebben. Enkel de mensen die we er echt heel graag bij wilden hebben. Dat scheelde ons een behoorlijke hap uit het budget, wat we nu aan een geweldige huwelijksreis kunnen besteden”.

Jolein: “Ons devies was: Keep It Simple! Want hoe meer tralala en hoe meer extra’s, hoe hoger de prijs. Wij hebben bewust gekozen om een auto uit de familie te nemen als bruidswagen. Alle decoratie werd door mij en mijn vriend zelf gemaakt. De juwelen die ik droeg tijdens mijn trouwdag, haalde ik bij Twice as Nice en kan ik nu gemakkelijk ‘doordragen'”.

Ellen: “Wij besparen op de ringen. Door voor edelstaal te kiezen in plaats van voor goud, besparen we een smak geld. En krassen krijg je toch, hoor! We gebruiken gewoon onze eigen auto en versieren die alleen met wat lint. Bovendien trouwen wij voor de wet op een dag, dat het in onze gemeente gratis is om te trouwen.”

Gregory: “Je kan op alles besparen, he. Wij hebben een aantal belangerijke taken aan vrienden toevertrouwd, zoals de foto’s, de muziek, de ceremonie en de problem-solving (=ceremoniemeester nvdr). En als je een beetje handig bent, steek je zelf de handen uit de mouwen voor de make-up, je bruidsboeket, het drukwerk en de decoratie. ”

De tips uit de facebook life

  • Vraag aan de feestlocatie of je eventueel een groot deel mag betalen na het feest. Misschien kan je een groot deel van het feest betalen met de enveloppen die je krijgt?
  • Maak een degelijke budgetplanning op. Hou je hier aan en stel prioriteiten.
  • Hou de ‘personeelskosten’ onder controle, door leden van bijvoorbeeld Chiro- of Scoutsverenigingen te vragen om te helpen bij op- en afbouw van de bruiloft.
  • Durf te schrappen, als het budget in onevenwicht dreigt te komen. Of zoek naar betaalbaardere alternatieven. Bijvoorbeeld: in plaats van een vijf gangen menu, kies voor een BBQ.

De Online Wedding Academie leert je beslissingen te nemen op een verantwoorde manier. Dat doen wij met het schrijven van scenario’s. Het huren van een weddingplanner is dus altijd een goed idee!

Leestip: Deze tips voor een probleemloze trouwplanning mag je niet missen

Verzamel onze GRATIS Pdf’s voor bruiden en kandidaat-weddingplanners!

* Gelieve volledig in te vullen, aub!


Voornaam*

Familienaam*

[Bruid] Negen tips die je bruiden kan geven om thuis de trouwdag mooi in te zetten, want trouwen is een feestje!
"Vergeet de oesters en de kreeft!" Negen tips voor zoete kinderen tijdens je trouwdag