Fien & Tim “Momenteel hebben ze één kip, waarvan ze verbaasd zijn dat die nog leeft”

Fien & Tim

2 april 2022

Domein ‘t Meersdael (Moerbeke)

Fotograaf: UPSHOT Photography

Ceremonie: Nele (schrijven) & Jens (spreken)


Uittreksel uit de ceremonie

(Namen ouders), haar mama en papa herinneren zich Fien als een baby met een eigen willetje. Ze verkoos de borst boven de fles en leed nog liever honger als mama’s borst niet in de buurt was. Ze had een broertje dood aan wandelen. Als het even kon, gooide ze haar broertje uit de buggy of zat ze op de schouders van haar papa.

In het derde middelbaar kreeg ze de diagnose van de ziekte van Crohn en een chronische botontsteking aan de knie, waarvoor ze elke 8 weken dient te worden behandeld met een baxter.

Fien zegt hierover dat ze wellicht aanleg had hiervoor maar ook dat deze aandoening haar leerde dat er grenzen zijn aan haar lichaam. En als ze die overschrijdt, moet ze het bekopen. Vandaag is ze een begenadigd arts bij het vrij CLB van Gent. Ze treedt hiermee in de voetsporen van haar mama die in het vrij CLB van Lokeren werkt. Een ander deel van haar jonge leven bracht ze door in de Chiro, 12 jaar als lid en 5 jaar als leiding. Later in deze ceremonie zal Fiens eigen team 94 een woordje uitleg komen doen hierover. Als haar pet er naar staat, sport de hedendaagse Fien een beetje, al verzamelt de koersfiets geregeld stof. Ook spreekt ze graag af met vrienden, maar de meeste tijd brengt ze door met Tim, de man met wie Fien vandaag gaat trouwen.

Die Tim is net iets sportiever dan zijn bruid, zo blijkt, want geboren en getogen in Sint-Niklaas, deed hij in zijn jeugd aan basketbal. Vandaag hanteert ie  de hockeystick en gaat ie lopen en fietsen, al doet ie dat laatste niet zo regelmatig als ie zou willen. Hij is software engineer bij een bedrijf in Stekene en mag af en toe hiervoor naar het buitenland, een aangename afwisseling, zegt hij zelf. Tim werd in zijn studententijd Jos genoemd en Koen, vriend van het bruidspaar lijst op wat we moeten weten over deze Jos: dat ie een gruwelijke hekel heeft aan Joke Schauvliege, dat ie spinnen niet dood doet maar ze buiten zet en dat Jos zo betrouwbaar was, dat iedereen zijn autosleutels en GSM afgaf op drankavonden.

Fien en Tim leerden elkaar kennen via de digitale weg. Tim’s openingszin ‘Koffie of thee’ trof meteen doel. Thee graag, want koffie lust Fien niet. Ze spraken de eerste keer af in levende lijve in het café van de  Vooruit in Gent. Eind september op de allereerste dag van het nieuwe academiejaar en het was meteen ook de eerste keer dat Fien effectief in de les zat op een allereerste schooldag. De bekende truuk dat je je vriendinnen een seintje geeft wanneer de date lelijk zou tegenvallen, hoefde niet te worden gebruikt, want tot 11 uur hielden Fien en Tim elkaar aan de praat. Het viel me wel op, zegt Fien dat Tim fashionably late was; iets waarvan ik pas later zou achter komen dat Tim dit altijd doet.

Ons bruidspaar woont momenteel in een schattig rijhuisje met stadstuin, maar kan niet wachten tot hun nieuwe woonst, net buiten het centrum van Lokeren klaar zal zijn. Alles staat gereed voor de fietsen en de toekomstige kinderen. Die willen ze graag, al droomt Fien van een net iets groter gezin dan Tim. Momenteel hebben ze één kip, waarvan ze verbaast zijn dat die nog leeft, maar ze praten over de aankoop van een hond, bij voorkeur een Golden Retriever, aldus Fien.

Hij vroeg haar ten huwelijk op 7 december 2019. Tim had gekookt, iets wat ie naar verluidt wel meer doet. Dus Fien had niets in de gaten, toen ie tijdens het dessert voluit op een knie ging en de grote vraag stelde. Ze was zo verrast dat ze alleen maar oog had voor de ring, terwijl de arme Tim op van de zenuwen op het antwoord wachtte. Gelukkig was dat antwoord ja, want anders hadden we vandaag hier niet gestaan natuurlijk.

Voor Fien is Tim haar eerste echte lief, vertelt ze. Ik ben altijd een beetje old fashioned geweest, een vriendje hoefde niet zo, zolang ik niet overtuigd ben en dat dit iemand is met wie ik oud wilde worden. Maar met Tim was het meteen anders. Al vanaf de eerste dagen dat we samen waren, wist ik dat dit de man was met wie ik mijn leven wilde delen. Ik was best OK met het feit dat ik lange tijd single door het leven ging, maar door Tim kwam ik thuis. Ik kan 100% mezelf zijn bij hem. Als ik pijn heb of lichamelijke ongemakken, legt ie een arm rond mijn schouders. Als ik krokodillentranen huil bij één van mijn romantische films, dan legt ie een fleece dekentje over me.

Door met hem een relatie te starten, leerde ik om samen plannen te maken, iemand te hebben waarop je kan leunen als het moeilijk is en het is gewoon heel fijn om te weten dat je er niet meer alleen voor staat.

Bovendien, zegt ze, ben ik dol op zijn humor. Hij kan me letterlijk zo hard doen lachen, dat ik naar adem moet happen en als ik ergens de hoek omdraai, springt negen van de tien Tim er van achter uit, want hij weet dat ik me dood schrik. Ook is hij enorm zelfverzekerd en comfortabel met zich zelf en de nuchterheid zelve; stress staat niet in zijn woordenboek, iets waar ik nog wat van kan leren.

Fien en Tim zijn beide eerder rustige types, die hun vrienden heel zorgvuldig kiezen, omdat ze openbloeien door met de juiste mensen om te gaan. Ook halen ze graag de zelfde dingen uit het leven. Ze maken zelden ruzie en gunnen elkaar de ruimte, wanneer dit nodig is. Dit koppel versterkt elkaar en vult elkaar aan.

Voor Tim bijvoorbeeld is trouwen een vervolg breien aan wat tot nu toe al een mooi verhaal was. Het huwelijk is het ideale moment, zegt hij om Fien te zeggen hoe graag ik haar zie en wat het voor me betekent om haar echtgenoot te kunnen zijn in plaats van gewoon haar vriend. Graag bevestig ik dit in bijzijn van al mijn vrienden en familie, want als ik eerlijk ben zeg ik haar veel te weinig in het dagdagelijkse leven hoe belangrijk zij voor me is. Eigenlijk sta ik niet zo graag in de belangstelling. Ik zal op een feestje ook niet als eerste de dansvloer opgaan of als een gek staan rondspringen, dus trouwen was niet echt een issue voor me. Maar als ik dan toch straks de trouwbeloften moet afleggen, dan graag helemaal voor Fien, want zij is het waard; ze is mijn liefde waard.

Christel en Kevin "Ajje keer zin et vo na Blankenberge te kom'n moe' je t mo loaten weten”.
Het huwelijk van Keshia en Vincent