6 x Instagraminspiratie voor jouw trouwceremonie

Instagram is wat mij betreft, dé plaats om inspiratie te vinden voor je bruiloft. Een bruid is visueel ingesteld en Instagram is dat ook. Natuurlijk is Pinterest een goede tweede inspiratiebron, maar Instagram is gewoon gemakkelijk om als een malle door heen te scrollen. Wist je overigens dat je Instagram een functie heeft toegevoegd, waarmee je foto’s en video’s kan opslaan binnen de Instagram-app, zodat je die op eender welk moment nog eens kan bekijken? Dit doe je door middel van de ‘save’-knop rechtsonder een foto of video. De opgeslagen beelden worden verzameld op een pagina die alleen voor jou zichtbaar is. Foto’s downloaden van Instagram is helaas ook (nog steeds) niet mogelijk. (Het kan wel, maar is relatief omslachtig. Wil je het toch doen, is dit een goed artikel, wat je er door heen loodst).

In dit artikel geef ik je zes keer inspiratie, recht van Instagram voor je trouwceremonie. Bedankt alvast voor het lezen!

De verse bloemen

Ik heb ooit een bruidspaar gehad dat speciaal voor hun huwelijk in de tuin, verse bloemen had gekweekt. De velden liepen als het ware langs de rode loper die naar de tent leidde waar de trouwplechtigheid plaats vond. Als dat kan, waarom zou het dan ook niet kunnen op de plaats van de ceremonie zélf?

Suite

Dit bericht bekijken op Instagram

Sometimes we all wish some things can be just a little easier. You know, come in a nice little package ? all ready to go! But, we all know, it doesn't work that way- especiallyy with wedding planning- Are we right or what?!⁠ ⁠ ?That's why here at Indian Ridge, we do our very best to make sure your day is everything you've wanted and give you peace of mind knowing we're here to help. ⁠ Tell us below ?⁠ Which part of the planning would you like to come in a neat little package all wrapped up, and ready to go?⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ #weddingchecklist #weddingtodos #weddingtodolist #weddingplanning #weddingstress #weddingstress #weddingday #weddingseason #reallwedding⁠ #indianridge #weddingsatindianridge #outdoorweddingvenue #weddingvenue #eventvenue #ceremonyspace #receptionspace #weddingceremony #weddingreception #weddingdayplanning #weddingdayideas

Een bericht gedeeld door Hudson Valley Wedding Venue (@indianridgepreserve) op

Geen trouwplechtigheid zonder suite, vind ik. Volgens de etiquette brengt de vader van de bruid zijn dochter (als laatste) naar het altaar. Maar niets belet je om de etiquette een dikke middelvinger te geven en het helemaal anders aan te pakken. Hier kiest de bruid gewoon voor haar beide ouders. Goed gedaan, dametje!

Lees meer op deze blog: Wat is een suite + wie zit waar tijdens de trouwceremonie?

Het welkomstbord

Tegenwoordig heel erg in, het welkomstbord. Vaak met handlettering en verse bloemen in het thema van je trouwdag. Huur hier een professional voor in, dat oogt mooier. Vaak te vinden op Etsy.

Bankje voor het bruidspaar

Een bruidspaar moet toch ergens kunnen zitten. Zulk een trouwceremonie duurt makkelijk 45 minuten tot een uur. Blijf in het thema van je trouwdag en gebruik dit soort zitjes. Kan je huren of ga op zoek in kringloopwinkels.

Trouwboog

Trouwbogen bestaan er in alle vormen. Ook in deze. Smuk op met verse bloemen en je krijgt een bohemian resultaat. Dit bruidspaar sneed ook hun namen uit in hout. Prachtig.

LET OP:

Heb je zelf geen ervaring in dit soort dingen, vraag dan een professional om aan de slag te gaan. Ik zag al heel veel amateuristische DIY-pogingen en dat staat zo lelijk. Geldt ook voor het drukwerk op het avondfeest. Wil je graag handgeletterde plaatskaarten bijvoorbeeld, durf dan te investeren in professioneel werk.

Het bohemian huwelijk van Nathalie en Sander
De romantische trouwceremonie van An & Willem