mintandm

30 november 2017

Geen reacties

Home De Wedding Academie Werken als weddingplanner

[Personal] Waarom ik mijn droom als weddingplanner heb nagestreefd!

[Personal] Waarom ik mijn droom als weddingplanner heb nagestreefd!

Ik ben bijna vier jaar weddingplanner. Ik maakte de droom waar, die volgens mij veel vrouwen hebben, nadat ze hun eigen bruiloft organiseerden. De meesten van hen merkten wat ik merkte: dat het géén eitje is, zo’n bruiloftsplanning, maar dat het waanzinnig leuk was om te doen. Ik ben er bijna zeker van dat ik niet de enige ben die na een jaar plannen compleet in een zwart gat viel en alleen nog maar kon huilen bij het openen van de geschenken* en de geldenveloppen*.

*En nee, nee, er waren geen lege enveloppen, hoor.

Dan had ik nog ‘geluk’

Geluk in die zin dat ik twee huwelijken mocht/kon organiseren – want ik ben twee keer getrouwd.

Ik heb zo veel geleerd van die periodes. Het eerste huwelijk kostte handenvol geld, maar was de droom van elk meisje!

Er was het kasteelthema, een kostuumdramathema (!!!!)

(ik ben een sucker als het op thema’s aankomt; ik zou iedereen wel een thema willen aanpraten)

….de handmade en unieke dress, de over-the-top suite, de receptie en de vijfgangen avondmaal, de trouwceremonie in een dertiende eeuwse kapel, limousine, ceremoniemeester, film en video tot en met zelfs het ‘conserveren’ van het bruidsboeket. Jammer dat het huwelijk zélf het niét overleefde, maar van de trouwdag heb ik geen sikkepit spijt, zelfs niet van het budget dat in de tienduizenden euri liep.

De bruiloft met mijn huidige echtgenoot was een stuk ingetogener. Veel minder gasten (alleen zij die er écht toe deden), een geheel andere trouwformule , maar nog steeds een thema, die van begin tot eind werd doorgetrokken.

En een vintage bus die putteke winter in panne viel. Kon ik toen absoluut niet mee lachen eigenlijk. De gasten vonden het wel hilarisch, toen zij moesten gaan duwen.

In ieder geval een trouwdag, niet minder funny dan de eerste, maar die wel een stuk goedkoper was!

Meisjesdroom

Een echte meisjesdroom kan je het niet noemen, want toen ik voor het eerst aan het professionele weddingplannen dacht, was ik al de 30 voorbij. En voor ik écht in actie schoot was ik al … euh … iets ouder.

Schrijf je in voor onze mailinglijst en krijg een GRATIS vierdaagse mini-cursus via e-mail!

* graag invullen
 

Ik vond het vooral moeilijk om bruidsdparen bereid te vinden om met een onervaren weddingplanner in zee te gaan. Het duurde écht drie jaar voor ik het gevoel kreeg dat het ‘liep’, die flow, die je nodig hebt als ondernemer om van professionele weddingplanning te leven.

Ondertussen is mijn zaak vier jaar oud en kan ik me (iets meer) ervaren noemen. En eerlijk is eerlijk, je bent niet ervaren genoeg in het eerste en zelfs niet de eerste jaren van je carrière. Ik had pas na drie seizoenen het gevoel dat de kinderziektes er uit waren.
Ik ben er zeker van dat ik niet de enige was met het gevoel dat ik andere bruidsparen gelukkig kon maken met mijn expertise, het is alleen het opbouwen van die portfolio, he. Bruidsparen verlangen nu éénmaal referenties.

Met De Online Wedding Academie hoop ik dat probleem weg te nemen, door meteen al mijn studenten een real live bruiloft te laten plannen – onder mijn supervisie.

Ook de ceremoniemeester kunnen een real live trouwceremonie meemaken aan het einde van hun online training.

Q: Wat doe jij tijdens het dagelijkse leven? 

 

 

 

Heb jij het in je om weddingplanner te worden? Doe de quiz!