mintandm

03 februari 2018

Geen reacties

Home De Wedding Academie

[UPDATE] De Online Wedding Academie lanceert derde en vierde online training voor wedding professionals

[UPDATE] De Online Wedding Academie lanceert derde en vierde online training voor wedding professionals

Na de vakopleiding ‘Weddingplanner’ en de vakopleiding ‘Ceremoniemeester’, rondt De Online Wedding Academie binnenkort haar derde online training af (‘Succesvol een zaak starten als weddingplanner’).

Bovendien heeft onze school de vierde (‘Digitale Marketing en Communicatie voor Weddingplanners’) in de steigers staan. Beide cursussen zijn vervolgopleidingen van de vakopleiding ‘Weddingplanner’ en de vakopleiding ‘Ceremoniemeester’, maar kunnen ook apart worden gevolgd.

Over de nieuwe cursussen

Toen ik in 2014 startte als weddingplanner, merkte ik op dat het minder eenvoudig was een zaak te starten dan ik had gedacht. Mijn diploma had ik op zak na mijn vakopleiding Weddingplanner, maar wat moest ik doen? Meteen een goed betaalde job opgeven en in het diepe duiken of kiezen voor een halftijds zelfstandig bijberoep? Een boekhouder aanspreken of zelf fiscaal aan de slag gaan? Maar welke soort boekhouding moet je dan voeren?

Dan is er de website. Dat ik die nodig had, stond buiten kijf. Maar begon ik er zelf aan? Of nam ik een professionele websitebouwer onder de arm? Het ene bespaarde me geld, maar kostte handen vol tijd. En vice versa.

En zo’n website? Is dat dan juridisch sluitend? Want de overheid kijkt mee! En als kleine ondernemer moet je zorgen dat je met zaak en al niet kopje onder gaat, omdat je dingen uit het oog verliest.

Overigens, zelfs met een aantrekkelijke website alleen ben je er nog niet; klanten moeten je website ook VINDEN, zo bleek. Ik maakte gebruik van sociale media, maar niet alles werkte.

 • Schrijf je in voor onze mailinglijst en krijg een GRATIS vierdaagse mini-cursus via e-mail!

  * graag invullen
  Jeej, ik heb klanten

  En toen kwamen ze, enthousiaste bruidsparen die eventueel wel met Mint & Memories in zee wilde gaan. Ik ontwikkelde een vaste werkmethode, maar niet voor ik een paar keer hard tegen de muur liep. Want nog voor je aan de core business van je bedrijf kan beginnen – het plannen van andermans bruiloften – dien je nog een heleboel formaliteiten te vervullen.

  Het is niet niks om minstens veertig uur per bruiloft bezig te zijn. Ik heb kinderen, ik heb een echtgenoot, nog een andere online business én een hoofdberoep in een totaal andere sector. Probeer al die ballen maar eens in de lucht te houden.

  Leestip: mijn mamablog MamaExpert, sinds 2014 een begrip in de Vlaamse bloggerswereld!

  Wil je af en toe nog een beetje vrije tijd, is organisatie the key word. En het gebruik van allerlei handige computerprogramma’s en apps. En zogenaamde short cuts. In ieder geval, had ik een paar dingen geweten op voorhand,…..

  Kortom

  Het beroep van bruiloftsplanner is de schoonste job op ‘aard, geloof me. Maar het is niet al unicorn and fairytale.

  Je moet af en toe en zelfs veel hard werken, opboksen tegen ijzersterke concurrentie en laten we wel wezen, de trouwdag zélf is eentje op een roze wolk, maar in welke sfeer en met welke verstandhouding je werkt met je bruidsparen er voor of er na, is een vraagteken.

  Kortom, ik stapte in zowat elke valkuil die er is in het (online en offline) ondernemen. Met vallen en opstaan weet ik ondertussen wat werkt en wat helemaal niet. En nog elke dag leer ik bij.

  Die kennis wil ik met jou delen in de twee online trainingen ‘Succesvol starten als weddingplanner’ en ‘Digitale marketing en Communicatie voor Weddingplanners’.

  Zoals gezegd zijn beide trainingen vervolgopleidingen voor onze vakopleidingen, maar ze zijn ook heel tof voor startende wedding professionals die elders hun opleiding volgden.

  Leestip: [Online Wedding Academie] Hoe word je weddingplanner? Quick start guide: hoe weddingplanner worden, zelfs als je je weinig tijd hebt?

  Unieke methode, net zoals onze vakopleiding Weddingplanner

  Net zoals bij de hoofdtrainingen, leer je online, dus je kan starten wanneer je maar wil. Je volgt les vanuit je luie stoel, van achter je eigen PC. Meer dan een emailadres, een facebookaccount en een flinke dosis doorzettingsvermogen heb je niet nodig. Je bent hier géén nummer; elke maand spreken we elkaar persoonlijk via videoconferencing! Samen zetten wij jouw zaak als bruiloftsplanner op de sporen. Ik help je starten, je website bouwen, je sociale media in orde brengen en zelfs met het zoeken van je eerste klanten. Elke maand lichten we jouw zaak door om te kijken waar het beter kan – en dat een jaar lang.

  Meer informatie over ‘Succesvol starten als Weddingplanner’

  LET OP: De derde en de vierde training worden gelanceerd in september, samen met onze jaaropleidingen ‘Weddingplanner’ en ‘Ceremoniemeester’. Van de opleiding ‘Digitale Marketing en Communicatie’ bestaat nog geen salespage. Keep an eye on us!

[De Online Wedding Academie] VIP-studenten decoreren tafel in samenwerking met Sfeerlab