mintandm

04 januari 2018

Geen reacties

Home Huwelijk algemeen Planning

Dit zijn de grootste planningsfouten die een bruid kan maken (en hoe je ze vermijdt)

Dit zijn de grootste planningsfouten die een bruid kan maken (en hoe je ze vermijdt)

De meeste bruiden beginnen met het plannen van hun bruiloft ruimschoots op voorhand. En dat moet ook.

Hier leg ik uit waarom!

Een jaar op voorhand, sommigen zelfs langer dan dat. Niet verwonderlijk dat jij als toekomstige bruid een aantal obstakels zal tegen komen. Met de tips uit het artikel kan je deze obstakels zonder al te veel problemen omzeilen, zodat je algehele bruiloftsplanning voor de rest zal verlopen als een eitje! Neem het aan van deze weddingplanner met ondertussen al behoorlijk wat ervaring.

 • Schrijf je in voor onze mailinglijst en krijg een GRATIS vierdaagse mini-cursus via e-mail!

  * graag invullen
  Onderschatten van de voorbereiding

  Mijn beste vriendin, waarop ik overigens alleen maar getuige was en géén weddingplanner, speelde het klaar in zes maanden, maar over het algemeen neemt de voorbereiding van een huwelijksdag gemiddeld een jaar in beslag. Achttien maanden is misschien soms te lang, een zes maanden krap (al bewijst mijn vriendin dat het kàn).

  Hoe korter de voorbereiding is van een huwelijksfeest, hoe meer je zal moeten toegeven aan wat er misschien voor jou en je toekomstige toe doet en hoe minder tijd je zal kunnen besteden aan de details.

  Daarom – geef je zelf wat meer tijd en creëer een dag waarvan je droomt. Om een droomdag te ontwerpen, heb je tijd nodig.

  Of vraag ons om het te doen 🙂

  Geen plan hebben


  Beslis zo snel mogelijk wat je precies wil. Geen plan hebben, dus als een kip zonder kop aan de slag gaan is geen goed idee. Er is zo veel moois te ontdekken op het wereldwijde web, dat je je wel eens heel erg snel zou kunnen verliezen in je bruiloftsplanning.

  Kies een thema bijvoorbeeld: is er een kleur dat je mooi vindt? Of heb je en hobby die er uit springt of ben je een globetrotter?

  Als je weet wat je wil, kan je sneller en gerichter beslissingen nemen – wat overigens ook erg goed is om je budget in evenwicht te houden.

  Je trouwjurk te vroeg of te laat bestellen

  Met het zoeken van een jurk mag je niet té lang wachten. Het is het meest bijzondere kledingstuk dat je ooit zal kopen én er zit een flinke leveringstijd aan vast: doorgaans zes maanden! Begin dus niet té laat met je voorbereidingen op de zoektocht.

  Te vroeg is dan ook weer niet goed: ik maak veel mee dat bruiden die te snel hun droomjurk vinden, later second thoughts krijgen, wat dan ook weer jammer is. Bovendien is het onmogelijk om al meteen van dag één een beeld te hebben van jouw ideale trouwdag. Details als het seizoen waar je in trouwt, de feestlocatie… ze kunnen allemaal je aanvankelijke keuze beinvloeden. Dus neem de tijd om je grote dag te schetsen en op basis hiervan pas je trouwjurk te kiezen.

  Bemoeizuchtige familieleden

  Tien tegen één dat de trouwdag die jij en je toekomstige voor ogen hebben niét overeenkomt met wat sommige vrienden en/of familieleden ervan verwachten. Dat is normaal. Iedereen leeft naar jullie trouwdag toe!

  Soms zorgt dit voor spanningen.

  Een gouden raad van tante Kaat Weddingplanner: blijf tactisch en luister rustig naar de suggesties van de mensen om jullie heen. Om daarna gewoon verder te gaan met jullie bruiloftsplanning, want het is jullie dag en jullie hebben het recht om die helemaal in te richten zoals jullie dat zelf willen.

  Geen budget hebben

  Of er althans niet over spreken. Toegegeven, ze zijn niet heel erg sexy, zulke gesprekken, maar wel noodzakelijk. Bepaal van in het begin van jullie bruiloftsplanning hoeveel jullie globaal kunnen spenderen aan jullie trouwdag. En zet dit bedrag alvast opzij!

  Bovendien is het handig om weten of jullie beide ouderparen bereid zijn om een duit in het zakje te doen.

  O ja, ik hoor meer dan eens dat bruidsparen er op rekenen hun feest te kunnen betalen met de ‘enveloppekes’ die ze krijgen van hun gasten. Een soort van live betalen bijna. (De DJ wordt zo wel eens ter plaatse betaald).

  Kan perfect, he – maar wees voorzichtig hiermee. Wat als de giften tegenvallen? Ik wil maar zeggen, er op rekenen mag, maar neem het niét mee in jullie globale budgetplanning!

  In een volgend artikel geef ik nog meer grote planningsfouten, zoals daar zijn:

  1. Verkeerde besparingen
  2. Het weer onderschatten
  3. De muziekkeuze
  4. De DIY-stress
  5. De tafelschikking

  Wist je dat wij een gratis wedding consult wegggeven aan wanhopige bruiden? Zie jij door het bos de bomen niet meer? Vraag dan 30 hemelse minuten aan, waarin jij alles, maar dan ook alles mag vragen aan onze weddingplanner met meer dan 50 bruiloften op de teller.

  * Gelieve helemaal in te vullen


  Familienaam

 • Het draaiboek - hart van je bruiloft
  "Vergeet de oesters en de kreeft!" Negen tips voor zoete kinderen tijdens je trouwdag
  Tags :